2106-vw-zomeractie-010.jpg

Volkswagen Zomercheck Voor € 20

Jouw Volkswagen extra voordelig zomerklaar

Zomer staat voor vrijheid, en dit jaar meer dan ooit. Laat je vertrouwde omgeving achter je en ga op zoek naar avontuur met jouw Volkswagen. Plan voor je op vakantie gaat je zomercheck in en laat je auto op 20 punten checken voor slechts € 20. Ben je er snel bij? Dan ontvang je ook nog een gratis 12V koelbox ter waarde van € 49,95,

Waarom een zomercheck?

Na een koude en natte Hollandse winter is jouw Volkswagen wel toe aan een opfrisbeurt. Bij een zomercheck controleren we jouw auto op 20 punten: van bandenspanning tot airconditioning. En omdat we toch bezig zijn, vullen we ook gelijk even alle belangrijke vloeistoffen voor je aan. Met deze snelle check weet je zeker dat jouw Volkswagen klaar is voor een zorgeloze zomer. Plan je zomercheck altijd meer dan twee weken vóór je vakantie in, dan kan eventueel onderhoud nog op tijd worden uitgevoerd.

Tijdelijk een gratis 12V koelbox t.w.v. € 49,95

Of je nou op weg bent naar je vakantiebestemming, of gewoon een plezierritje maakt in eigen land – met een 12V koelbox aan boord is verkoeling altijd binnen handbereik. Je sluit ‘m aan op de aanstekerplug van jouw Volkswagen en koelt de box terwijl je rijdt. Plan nu je zomercheck in en ontvang jouw eigen 12V koelbox helemaal gratis, zo lang de voorraad strekt.

Gecheckt op 20 punten. Van bandenspanning tot airconditioning

Banden

1. Bandenprofiel
Grip op de weg is altijd belangrijk – óók als het zomer is. Daarom checken we of het profiel van je band nog diep genoeg is.

2. Slijtagepatroon
Een verkeerde bandenspanning, onjuist afgestelde achteras of droge banden kunnen de levensduur van je banden verkorten.

3. Bandenreparatieset en reservewiel
Is je bandenreparatieset nog compleet? Check! En is je reservewiel nog in goede staat? Dubbelcheck!

4. Bandenspanning
Een te lage of te hoge bandenspanning vermindert je grip op de weg, verslechtert de wegligging en verhoogt de kans op klapbanden.

Remmen

5. Remblokken
Over je remmen wil je niet twijfelen. Die moeten gewoon goed werken – altijd. Daarom controleren wij ze visueel op slijtage.

6. Remschijven
Net als remblokken, moeten remschijven altijd in de beste staat verkeren.

Ruiten

7. Ruitenwissers
Zeker op vakantie in een vreemde omgeving wil je alles goed in het vizier hebben. Daarom controleren we de rubbers van je ruitenwissers op scheuren.

8. Ruitensproeier-niveau
We checken je ruitensproeivloeistof en vullen bij waar nodig. Zo weet je zeker dat je niet zonder komt te zitten!

9. Ruitensproeiers
Werken je ruitensproeiers goed? Dan is voor je ruitenwissers geen vuiltje te veel.

10. Voorruit
De servicemonteur controleert jouw voorruit op onregelmatigheden en herstelt ze met een speciale hars.

Onder de motorkap

11. Motoroliepeil
Een goed motoroliepeil zorgt voor optimale rijprestaties en voorkomt overmatig brandstofverbruik.

12. Koelvloeistof vorstbeveiliging
Ook in de zomer is het fijn om te weten dat je koelvloeistof niet bevriest.

13. Koelvloeistofniveau
Voldoende koelvloeistof zorgt ervoor dat je motor ook de brandende zon van Zuid-Frankrijk kan trotseren.

14. Accu
We checken de spanning van je accu en controleren of er geen roest op zit. Natuurlijk laden we ‘m ook gelijk even helemaal voor je op.

Interieur

15. Airconditioning
Een aangename temperatuur voelt niet alleen fijner, het is ook nog eens beter voor het concentratievermogen van de bestuurder. Wel zo veilig, dus!

16. Verwarming
In de zomer kan het met name ’s nachts behoorlijk afkoelen, en is een goed werkende verwarming geen overbodige luxe.

Exterieur

17. Trekhaak
Zonder zorgen je caravan of fietsendrager aanhaken kan pas als je zeker weet dat je trekhaak en stekkerdoos in orde zijn.

18. Deuren
We checken of de deurrubbers moeten worden gesmeerd en of je sloten nog wel goed werken.

19. Buitenverlichting
Ook in de zomer wil je natuurlijk dat je verlichting optimaal presteert, bijvoorbeeld bij een onverwachtse onweerbui of mistbank.

20. Uitlaatsysteem
Roestplekken, slijtage en eventuele lekken zijn niet goed voor de prestaties van jouw Volkswagen én niet voor het milieu.

Kom langs voor airco-onderhoud vanaf € 139*

Wil jij verzekerd zijn van een frisse auto, de hele zomer lang? Plan dan naast een Zomercheck ook een onderhoudsbeurt voor je airco in! De onderhoudsbeurt duurt een uurtje en verwijdert schimmels, bacteriën en muffe luchtjes. Ook koelt je auto erna weer als nieuw. Op naar de zon!

Nieuwe zomerbanden

Heb je nog geen zomerbanden, of zijn ze gewoon aan vervanging toe? Dan bestel je jouw zomer- of all-seasonbanden eenvoudig bij Maas Autogroep. De Volkswagen monteur zet ze gelijk voor je onder de auto.

Tips voor een zorgeloze autovakantie

#1

Vol enthousiasme ga je op weg – totdat na 2 uur rijden blijkt dat je al die tijd een verouderde route hebt gevolgd. Voorkom frustratie en update je navigatiesysteem op tijd.

 

#2

Controleer het oliepeil en zorg ervoor dat er een extra liter olie aan boord is. Tijdens de vakantieperiode kan de motor namelijk zwaarder belast worden door bijvoorbeeld een caravan.

#3

Het voordeel van in onderhoud bij de Volkswagen-dealer is dat je gratis 24u pechhulp ontvangt binnen Europa. Mocht er onverwachts iets gebeuren kun je altijd de Volkswagen-mobiliteitsservice inschakelen.

 

*Voor modellen vanaf 2016 € 189 i.v.m. andere koudemiddel R134a.