Skoda Karoq

ŠKODA’s nieuwe compacte SUV heet KAROQ. Kenmerkend voor de KAROQ is de nieuwe ŠKODA designtaal die ook de zeer populaire KODIAQ zijn avontuurlijke en stoere uitstraling geeft. Maar ook de vertrouwde ŠKODA kenmerken komen terug in de KAROQ, zoals zeeën van ruimte, Simply Clever oplossingen en een standaard rijke uitrusting. ŠKODA levert de nieuwe SUV met vijf motorvarianten, uiteenlopend van 85 kW/115 pk tot 140 kW/190 pk. Eind 2017 is de nieuwe ŠKODA KAROQ te bezichtigen in onze SKODA showroom.

Skoda Karoq

 

 

Compleet uitgeruste allrounder

De ŠKODA KAROQ is een buitengewoon compleet uitgeruste allrounder. De compacte SUV is zakelijk representatief, maar ook geschikt als gezinsauto en voor vrijetijdsritten – en waagt zich uiteraard met gemak offroad. De compacte SUV is 4,382 meter lang, 1,841 meter breed en 1,605 meter hoog. Mede door zijn lange wielbasis van 2,638 meter (2,630 meter voor de vierwielaangedreven versie) biedt de auto ruimte die geheel ten goede komt aan de inzittenden en hun bagage. Zijn bagageruimte is 521 liter groot, maar is eenvoudig uit te breiden tot 1.630 liter door de achterste zitrij om te klappen.

  

 

De motoren

De KAROQ is straks leverbaar met twee benzine- en drie dieselmotoren. Hierbij is de 115 pk sterke 1.0 TSI-driecilinder het basismodel en zal er ook een 1.5 TSI met cilinderuitschakeling op de markt komen. De dieselvarianten bestaan uit de 115 pk sterke 1.6 TDI, een 150 pk 2.0 TDI en tot slot een 190 pk 2.0 TDI met vierwielaandrijving.

 

 

Nieuwe assistentiesystemen 

De ŠKODA KAROQ is verkrijgbaar met een groot aantal nieuwe features waaronder het Digital Instrument Panel, het volledig digitale instrumentencluster van ŠKODA, en nieuwe infotainmentsystemen. Nieuw in dit segment is ‘Gesture Control’ (Columbus), de gebarenbediening van het state-of-the-art infotainmentsysteem. Ook zijn er veel nieuwe assistentiesystemen leverbaar.

 

 

Dynamisch onderstel

Ook het onderstel van de ŠKODA KAROQ vormt de benchmark binnen zijn klasse. Optioneel zijn de 1.5 TSI en de twee 2.0 TDI-versies leverbaar met het Dynamic Chassis Control, een systeem waarbij de bestuurder de mogelijkheid heeft om tussen de modi Normal, Sport, Eco, Individual of – in het geval van de 4×4 – voor Snow te kiezen. De elektronica berekent de demping aan de hand van de staat van de weg, de manier waarop gereden wordt en de gekozen modus. DCC draagt bij aan de actieve veiligheid. Als bijvoorbeeld een dynamische rijstijl wordt aangehouden, kiest het systeem zelfstandig voor de modus Sport wat zorgt voor meer stabiliteit, een beter wegcontact en kortere remwegen.

  

 

De prijs:

SKODA houdt de volledige prijslijst van de Karoq nog even onder de pet, al kunnen we wel melden wat de aanvankelijke vanafprijs wordt: € 29.720,- Voor dat geld krijg je een Karoq met 115 pk sterke 1.0 TSI als krachtcentrale, een driecilinder. De nieuwe vijfzits-SUV is met die krachtbron alleen als voorwielaandrijver te krijgen.

Meer weten?

Heeft u de smaak te pakken of wilt u toch nog wat meer informatie weten? Waar wacht u dan op. Vraag nu een offerte of proefrit aan.

Offerte aanvragenProefrit aanvragen