SCALA

Nu bij jouw dealer in de showroom

Compact model

In de nieuwe SCALA van ŠKODA worden de compacte afmetingen gecombineerd met veel binnenruimte. Het is het eerste model van ŠKODA dat gebruikmaakt van het A0 MQB-platform, waardoor de combinatie mogelijk is van compacte afmetingen, veel binnenruimte en de nieuwste assistentiesystemen.

VOLOP RUIMTE

De ŠKODA SCALA staat op het MQB-platform (Modularer Querbaukasten) van de Volkswagen Group. Hij meet 4362 mm in de lengte, 1793 mm in de breedte en 1471 mm in de hoogte. Door aerodynamische optimalisatie van zijn carrosserie heeft de SCALA een Cw-waarde van slechts 0,29. Dat heeft ŠKODA bewerkstelligd door de onderzijde van de auto voor het grootste deel dicht te maken, aan de voorkant zogenoemde Air Curtains te monteren (die de lucht rond de bumpers geleiden) en te werken met een dakspoiler voorzien van kleine vinnetjes.

Slimme assistenten

201908-skoda-scala-019.jpg

Adaptive Cruise Control

De adaptive cruise control houdt niet alleen een vaste snelheid aan, maar automatisch ook een veilige afstand ten opzichte van een voorligger.

201908-skoda-scala-020.jpg

Blind Spot Detect

Dodehoek-herkenning ‘ziet’ via parkeersensoren voor en achter verkeer dat zich in de dode hoek bevindt en waarschuwt je tijdig.

201908-skoda-scala-025.jpg

Lane Assist

De Lane assist van ŠKODA houd je altijd binnen de rijbaan.

201908-skoda-scala-023.jpg

Park Assist

Parkeren was nog nooit zo makkelijk.

201908-skoda-scala-021.jpg

Pedestrian monitor

Helpt mensen te herkennen, bijvoorbeeld bij slecht zicht. 

201908-skoda-scala-024.jpg

Park Distance Control

Sensoren in de bumpers houden in de gaten hoeveel afstand je hebt tot obstakels rondom je auto.

Volop ruimte

De lange wielbasis van 2.649 mm staat garant voor goede rijeigenschappen en veel binnenruimte. Ook heeft de SCALA één van de grootste bagageruimtes in zijn klasse, met altijd 467 liter of 1.410 liter met de achterbank neergeklapt.

Sportief rijgedrag

De ŠKODA SCALA is zelfs met standaard chassis al buitengewoon veilig en wendbaar. Wie echter kiest voor de optionele Sport Chassis Preset krijgt een 15 mm verlaagd onderstel met dempers die via het Driving Mode Select-menu kunnen worden ingesteld op Normal of Sport.

Nieuwe naam voor nieuw compact model

De naam stamt af van het Latijnse woord ‘scala’, dat letterlijk ‘trap’ of ‘ladder’ betekent. De naam staat ook synoniem voor de volgende grote stap van ŠKODA in het compacte segment.

Parkeerkaarthouder

Rondslingerende parkeerbonnetjes in je auto behoren tot de verleden tijd. De ŠKODA SCALA beschikt standaard over een handige parkeerkaarthouder achter de voorruit. Zo is die ook nog eens optimaal zichtbaar voor de parkeercontrole. 

Simply Clever

201908-skoda-scala-014.jpg

Ijskrabber in de tankklep

Geen onaangename verrassingen meer tijdens koude winterochtenden. Elke SCALA heeft standaard een ijskrabber in het klepje van de brandstoftank.

201908-skoda-scala-015.jpg

Netjes opgeborgen

In de bagagenetjes aan de binnenkant van de voorstoelen kun je gemakkelijk kleine dingen opbergen die je graag binnen handbereik houdt.

201908-skoda-scala-016.jpg

Parapluhouder

De ŠKODA SCALA beschikt standaard over een parapluhouder. Je vindt hem onder de bijrijdersstoel.

Prullenbak

Rommel in je auto behoort nu tot de verleden tijd. Met de kleine prullenbakjes in de zijdeuren heb je altijd een plek om je rommel weg te gooien.

SCALA