2201-private-lease-actie-ENYAQ-01.jpg

Private Lease de ENYAQ iV 60

Nu vanaf € 549 p/m* 
En nog voordeliger met subsidie* 

Voordeliger wordt het niet

**Vanaf januari 2022 kun je bij de overheid € 3.350 subsidie aanvragen bij het private leasen van een elektrische personenwagen. Dit bedrag wordt verdeeld over de gehele looptijd van jouw abonnement. Hierdoor rij je inclusief de aftrek van subsidie al een ENYAQ iV 60 vanaf € 479 per maand*!

Basistarief ENYAQ iV 60€ 549 p/m*
Subsidie elektrische personenwagen€ 69,79 p/m
Maandtarief ENYAQ iV 60€ 479,21 p/m*

Over de subsidieregeling

De Rijksoverheid wil elektrisch autorijden voor meer particulieren aantrekkelijk maken. Daarom is er ook in 2022 een subsidie voor het kopen of leasen van een elektrische auto. Elektrische auto’s stoten namelijk tijdens het rijden geen broeikasgassen uit, zijn energiezuinig, goed voor het klimaat en dragen bij aan schone lucht. 

Bespaar ook op brandstof

Ga je elektrisch rijden? Dan ga je maandelijks ook besparen op je kosten voor brandstof. Het rekenvoorbeeld hieronder gaat uit van 10.000 km per jaar en een gemiddeld verbruik van een ENYAQ iV 60 en een soortgelijk model, aangedreven door benzine. We zijn uitgegaan van voorbeeldkosten per eenheid. Deze kunnen uiteraard afwijken per aanbieder.

 Thuis ladenBenzinepomp
Gemiddeld verbruik22kWh/100km6,6L/100km
Kilometers10.00010.000
Eenheden benodigd2.200660
Prijs per eenheid€ 0,23€ 2,00
Kosten totaal€ 506€ 1.320
Kosten per maand€ 42€ 110

Veelgestelde vragen

De Rijksoverheid wil elektrisch autorijden voor meer particulieren aantrekkelijk maken. Daarom is er ook in 2022 een subsidie voor het kopen of leasen van een elektrische auto. Elektrische auto’s stoten namelijk tijdens het rijden geen broeikasgassen uit, zijn energiezuinig, goed voor het klimaat en dragen bij aan schone lucht.

Je kunt de subsidie aanvragen vanaf maandag 3 januari 2022 om 9:00 uur.

Het totale subsidiebudget voor SEPP is verdeeld over de periode 2020 tot en met 2025. Voor 2021 zijn de jaarbudgetten voor nieuwe en gebruikte auto's op. Het kabinet heeft op 22 september de voorgenomen jaarbudgetten voor 2022 aangekondigd. De Eerste Kamer moet formeel nog instemmen met dit kabinetsvoorstel. Het voorgenomen jaarbudget voor nieuwe elektrische personenauto’s (koop en lease) in 2022 is: € 71 miljoen.

Je kunt jouw bestelling tot 14 dagen na het afsluiten van het contract zonder kosten annuleren. Na goedkeuring van jouw contract heb je dus 14 dagen om de subsidie aan te vragen en hiervoor goedkeuring te krijgen. Mocht de aanvraag van de subsidie niet goedgekeurd worden, dan kun je jouw bestelling dus annuleren tot de genoemde 14 dagen verstreken zijn.

Iedereen met een geldig autorijbewijs kan tot de maximale leeftijd van 78 jaar op verwachte einddatum van het contract een ŠKODA Abonnement aanvragen. Om te controleren of het ŠKODA Abonnement financieel een verstandige keuze is toetsen wij de financiële situatie volgens de VFN-norm. Hiervoor vragen wij gegevens over het inkomen, de gezins- en woonsituatie en de huwelijkse staat van de aanvrager(s). Daarnaast raadplegen wij het BKR te Tiel. Dit betekent dat wij bij de aanvraag van een ŠKODA Abonnement navragen of u al een krediet heeft. Wij laten het ŠKODA Abonnement als kredietovereenkomst registreren bij BKR.

Inruil is mogelijk. De ŠKODA dealer kan een inruilwaarde voor de huidige auto bepalen. Kies na het samenstellen van de auto voor bestellen en kies voor de optie aanvragen met hulp van een merkdealer in de buurt. Dan neemt de ŠKODA dealer contact met u op. De inruilwaarde heeft geen invloed op het maandbedrag.

Iedereen met een voor de betreffende auto geldig rijbewijs mag in de auto rijden en is verzekerd.

De bijtellingsregeling geldt alleen voor zakelijke leaseauto’s die vanuit de werkgever verstrekt worden. ŠKODA Private Lease valt daar niet onder. De kosten die wij tonen op basis van de geselecteerde auto en opties is de werkelijke prijs per maand.

De order is dan nog niet definitief. Eerst zal beoordeeld worden of het ŠKODA Abonnement financieel een verstandige keuze is. Dit gebeurt op basis van het kredietbeoordelingsformulier (VFN-norm). Bij goedkeuring wordt een overeenkomst opgesteld. Nadat de overeenkomst door beide partijen ondertekend is, is de bestelling definitief. Volg de bijgeleverde instructies op en na het tekenen van de overeenkomst gaan de 14 dagen bedenktijd in. Tijdens de bedenktijd is het mogelijk, zonder opgaaf van reden en zonder kosten, de overeenkomst te ontbinden.

ŠKODA Private Lease en ŠKODA Abonnement zijn twee verschillende benamingen voor hetzelfde product. Beide betekenen dus precies hetzelfde.

Heb je een private leasecontract van na 1 januari 2017 en wil je het contract eerder beëindigen vanwege overlijden, onvrijwillige werkloosheid, arbeidsongeschiktheid of een echtscheiding? In deze gevallen zullen wij aan de hand van de gewijzigde financiële situatie beoordelen of de maandprijs zoals afgesproken in het private leasecontract niet meer betaald kan worden. Het contract kan dan kosteloos worden beëindigd.

Heb je een contract van vóór 1 januari 2017 en wil je het contract eerder beëindigen vanwege overlijden, onvrijwillige werkloosheid, arbeidsongeschiktheid of een echtscheiding? Neem dan contact met ons op via (033) 454 92 92

Elektrisch rijden in de praktijk

2201-private-lease-actie-ENYAQ-07.jpg

Laadpaal thuis en onderweg

Onze plug-in hybrides en volledig elektrische modellen moeten dagelijks opgeladen worden na het maken van een rit. Inmiddels zijn er in Nederland al een groot aantal openbare laadpalen. Benieuwd naar een laadpaal bij jou in de buurt? Je vindt hier een actueel overzicht en hoe je dit koppelt aan je smartphone of navigatie. 

2201-private-lease-actie-ENYAQ-08.jpg

Actieradius

De actieradius is naast de laadtijd een onderdeel dat van belang is bij een elektrisch auto. De actieradius geeft aan hoeveel kilometers je kan maken voordat je accu leeg is en je moet opladen. Je snelheid en rijgedrag hebben invloed op de actieradius van je ENYAQ iV. Met de ENYAQ iV geniet je van een ruime actieradius tot 510 km*. 

2201-private-lease-actie-ENYAQ-09.jpg

Onderhoud

Over het algemeen hebben elektrische auto’s minder onderhoud nodig vergeleken met een brandstofmotor. Dit komt omdat de elektrische motor geen olie gebruikt en geen brandstof- en luchtfilters heeft. Kies je voor elektrisch, dan profiteer je van een onderhoudsvriendelijke motor. 

2201-private-lease-actie-ENYAQ-06.jpg

Hoe werkt een elektromotor?

Het tijdperk van elektrisch aangedreven auto’s is in volle gang. In 2019 bracht ŠKODA zijn eerste elektrische model op de markt en in de toekomst zullen er nog velen volgen. Een elektromotor klinkt ingewikkeld, maar steekt eigenlijk eenvoudiger in elkaar dan een verbrandingsmotor.

2201-private-lease-actie-ENYAQ-04.jpg

Opkomst elektrische auto's

De opkomst van de elektrische auto is niet alleen een reactie op het milieuvraagstuk - waarbij het terugdringen van de CO2 uitstoot zeer hoog op de agenda staat - maar ook het resultaat van de laatste ontwikkelingen en de beschikbaarheid van nieuwe technologie.

Zo staat officieel in het regeerakkoord, dat de overheid wil dat er na 2030 alleen nog elektrische auto's worden verkocht. 

2201-private-lease-actie-ENYAQ-010.jpg

Zuinig

Naast de financiële voordelen van elektrisch rijden is het bovenal een stuk beter voor het milieu. Met je elektrische ENYAQ iV rij je dus een stuk groener. Er is geen uitstoot van CO2 en stikstof tijdens het rijden en daarnaast zijn elektrische auto’s ook een stuk stiller. 

Keurmerk private lease

* Maas Autogroep biedt de private leaseproducten aan van Volkswagen Pon Financial Services. Volkswagen Private Lease, SEAT Private Lease, ŠKODA Private lease en Audi Private Lease wordt onder de voorwaarden van het Keurmerk Private Lease aangeboden door Volkswagen Pon Financial Services, handelsnaam van Volkswagen Pon Financial Services B.V., ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 20073305. Vanaf tarieven zijn o.b.v. private lease inclusief BTW, bij 48 maanden, 10.000 km per jaar, € 500 eigen risico en regio Utrecht. Tarieven kunnen per regio afwijken in verband met provinciale opcenten. Brandstof is niet inbegrepen. Na jaar 1 bedraagt de tussentijdse opzegvergoeding maximaal 40% van de resterende leasetermijnen. Afbeelding kan afwijken van de werkelijkheid. Toetsing en registratie bij BKR te Tiel. De Algemene Voorwaarden zijn hier te vinden.

* Het genoemde aantal kilometers is de theoretische maximale actieradius volgens de WLTP testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en -conditie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag. Het trekgewicht van de ENYAQ iV verschilt per accuversie en motorisering. Werkelijke laadtijden kunnen afwijken door het gebruik van andere laadpunten en de capaciteit van het gebruikte laadpunt.

* Opladen van 5 naar 80 procent binnen 42 minuten is met 100kW bij een snellaadpunt.