Header BWG banden

Volkswagen Bedrijfswagens Bandenservice

De juiste autoband voor elk seizoen.

Zomerbanden

Zomerbanden leveren bij temperaturen boven 7℃ betere prestaties dan winterbanden. Wissel daarom nu jouw banden. De materiaalsamenstelling en het profiel van zomerbanden zorgen voor een kortere remweg, geven meer grip en voorkomen onnodige slijtage. Zijn de banden van jouw bus versleten of rijd je nog op winterbanden? Plan dan nu een afspraak om de banden te laten vervangen of wisselen voor zomerbanden.

Allseason banden

Allseason banden zijn perfect voor gemiddeld weeromstandigheden en scheelt bandenwissels. Bij extreme omstandigheden zoals gladde wegen of sneeuwval zijn deze banden echter minder geschikt. Rijd je relatief weinig kilometers en ga je niet op wintersport? Dan kunnen allseason banden een goed alternatief zijn. De allseason band is een combinatie van zomer- en winterband, waardoor zij niet dezelfde prestatie kunnen leveren als seizoensgebonden banden. 

Winterbanden

Het tijdig wisselen van zomerbanden naar winterbanden is zeer aan te raden. Ten eerste houd je de kwaliteit van beide type autobanden optimaal, doordat je ze gebruikt in de seizoenen waar ze voor bedoeld zijn. Ten tweede, en dit is het belangrijkste, jouw veiligheid op de weg is met winterbanden een stuk groter. Winterbanden hebben een dieper profiel, waarmee regenwater sneller wordt afgevoerd en jouw grip op het asfalt vergroot wordt. Het tijdig verwisselen is dus van groot belang. 

In Nederland zijn winterbanden niet verplicht, in een groot deel van Europa echter wel. De ANWB geeft meer informatie over verplichting per land. Voor jouw veiligheid raden wij je aan om bij winterse omstandigheden altijd gebruik te maken van winterbanden.

Bandentips

Spaar band en brandstof.

De juiste bandenspanning.

Door een ideale bandenspanning kun je jaarlijks zo'n €100 aan brandstof besparen. (Bron: ANWB)

Gemiddeld bedraagt de ideale bandendruk ongeveer 2,5 bar. De door de autoproducent voorgeschreven bandenspanning staat vermeld in de handleiding van uw bedrijfswagen en/of bijvoorbeeld op de binnenkant van de tankklep. Waardes kunnen verschillen, afhankelijk van de rijbelasting en gebruiksomstandigheden.

Vergeet jouw reservewiel niet.

Controleer zelf om de vier weken jouw bandenspanning, inclusief die van het reservewiel! Heeft u een lange rit voor de boeg, gaat er een zware lading mee of verwacht u hoge snelheden? Controleer de spanning van uw autobanden dan nog eens extra.

Juiste profieldiepte, betere grip.

Ons advies: minimaal 4 mm.

Bij welke profieldiepte verliezen banden eerder hun grip op de weg, en moet je dus jouw banden wisselen of vervangen? De wettelijk vastgestelde minimale profieldiepte van een personenautoband is 1,6 mm. Voor jouw veiligheid en die van jouw passagiers adviseren wij om een zomerband bij een profieldiepte van 4 mm en minder te vervangen.

Maas Bandenhotel

In 2018 heeft Maas Autogroep de deuren van een compleet nieuw modern en uniek bandenhotel geopend. Een plek waarbij duizenden banden op een unieke manier worden opgeslagen.