Header BWG banden

Volkswagen Bandenservice

De juiste autoband voor elk seizoen.

Maak direct een werkplaatsafspraak

Zomerbanden

Bij temperaturen boven de 7 graden presteren zomerbanden het best. De samenstelling van de banden is anders dan een winterband, waardoor het rubber wat harder is. Daarnaast bevat het profiel minder inkepingen dan winterbanden. Het voordeel hiervan is dat de remweg tijdens zomerse omstandigheden korter is.

Winterbanden

Winterbanden presteren juist weer beter tijdens winterse omstandigheden. De rubbersamenstelling is hier juist zodanig dat deze autoband flexibeler is. Hierdoor hebben deze banden meer grip bij temperaturen onder de 7 graden. Daarnaast hebben winterbanden diepere groeven, waardoor met name sneeuw makkelijker afgevoerd wordt. Ook dit verbetert de grip

All Season-banden

Rijd je maximaal 20.000 kilometer per jaar en ga je niet op wintersport? Dan zijn in Nederland All Season-banden ook een goede optie. Deze banden zijn perfect voor gemiddelde weeromstandigheden, maar wat minder geschikt voor extreme situaties zoals gladde wegen of sneeuwval. Wij vertellen je graag over alle mogelijkheden.

Bandentips

Bandenspanning

Een te lage bandenspanning is slecht voor de prestaties van uw auto. Jouw banden slijten sneller, de grip op de weg vermindert en het brandstofverbruik neemt toe. De aanbevolen bandenspanning van jouw Volkswagen vind je aan de binnenzijde van het portier of van de tankklep. Bij vrijwel elk tankstation kun je de spanning weer op peil brengen.

Bandenmaat

Jouw bandenmaat lees je gemakkelijk af aan de zijkant van de huidige banden die op jouw auto gemonteerd zijn. Uiteraard doet de monteur het ook graag voor je.

Vervangen

Wettelijk gezien moet de profieldikte van de band minimaal 1.6 millimeter zijn. Tijdens de APK wordt jouw auto afgekeurd als het profiel minder 1.6 millimeter dik is. Voor een echt veilige en comfortabele rij-ervaring kun je beter al iets eerder jouw banden laten vervangen. We adviseren voor zomerbanden een minimale dikte van 2 millimeter en voor winterbanden 4 millimeter.

Maas Bandenhotel

In 2018 heeft Maas Autogroep de deuren van een compleet nieuw modern en uniek bandenhotel geopend. Een plek waarbij duizenden banden op een unieke manier worden opgeslagen.