Header APK

Volkswagen APK

Grondig, vertrouwd en zonder verrassingen. En dat voor een voordelige all-in prijs van €30,-.

Maak direct een afspraak

Dit is de Volkswagen APK

Grondig, vertrouwd en zonder verrassingen. En dat voor een voordelige all-in prijs van €30,-. dat betekent inclusief BTW, afmeldkosten, viergastest, EOBD-scan en roetmeting. Komt jouw auto ook gelijk voor een onderhoudsbeurt? Dan is de APK gratis, je betaalt dan alleen de wettelijke afmeldkosten van €4,35.

Welke punten worden er tijdens een APK gecontroleerd?
  • Verkeersveiligheid.
    Profieldiepte van de banden (minimaal 1,6 mm), remmen, autogordels, spiegels, ruiten, ruitenwissers, uitlaat, wielophanging, schokdempers, stuurinrichting, verlichting en carrosserie.
  • Milieu.
    De uitstoot van uitlaatgassen: bij auto's met een benzine-, LPG- of aardgasmotor heeft de APK een viergasmeting, bij dieselauto's wordt ook gemeten hoeveel roet ze uitstoten.
  • Registratie.
    Het kentekenbewijs (online), het voertuigidentificatienummer (oftewel het chassisnummer) en de gebruikte brandstof.

Wanneer moet mijn Volkswagen APK gekeurd worden?

Leeftijd VolkswagenBrandstofWanneer keuren?
Jonger dan 1 januari 2005Benzine- en/of elektromotorEerste APK na 4 jaar, daarna 2 keer na 2 jaar, daarna elk jaar
 Diesel of gas Eerste APK na 3 jaar, daarna elk jaar
Ouder dan 1 januari 2005 Alle Eerste APK na 3 jaar, daarna elk jaar
Vanaf wanneer kan ik mijn Volkswagen laten keuren?

Dit kan vanaf 2 maanden voor de APK-vervaldatum. Jouw APK blijft gewoon 12 of 24 maanden geldig vanaf de APK-vervaldatum. Je kunt dus ruim op tijd een afspraak online inplannen

Is het verplicht om de APK uit te voeren?

Ja, elke auto met een Nederlands kenteken is verplicht om na 3 of 4 jaar APK gekeurd te worden. De APK zorgt ervoor dat de technische staat van de auto’s gecontroleerd wordt waardoor de veiligheid op de Nederlandse wegen op peil blijft. Als je geen APK laat uitvoeren, dan kan je een boete krijgen.

Welke punten kan ik zelf controleren?

Een aantal punten van de APK kan je zelf controleren, bijvoorbeeld werking van verlichting aan buitenzijde (inclusief kentekenverlichting), profieldiepte van de banden (minimaal 1,6mm), ruitschades, werking van de ruitenwissers (geen strepen of scheurtjes) en de werking van autogordels. We raden het aan om deze punten regelmatig te controleren, dus niet alleen voor de APK. Het zorgt er immers voor dat jij veiliger op weg gaat.

Kan ik wachten op de APK?

Natuurlijk kan je blijven wachten terwijl jouw Volkswagen APK gekeurd wordt. Houd wel rekening met minimaal één uur wachttijd, mits je auto niet wordt geselecteerd voor de steekproef door de RDW (die zorgt voor 1,5 uur extra wachttijd). Tijdens het wachten kun je genieten van onze koffie en is er wifi beschikbaar.

Is er vervangend vervoer beschikbaar?

Wil of kun je niet op de keuring bij ons wachten, dan kun je uiteraard gebruik maken van vervangend vervoer. Stap gratis op een leenfiets, of huur voor een klein bedrag een auto. Bij het maken van de afspraak, kun je jouw voorkeur doorgeven.