ŠKODA Onderhoud

Bij welke onderhoud kunnen we je helpen ?

Vast interval

Regelmatig onderhoud van jouw ŠKODA is belangrijk, ook als je niet tienduizenden kilometers per jaar rijdt. Met ŠKODA Vast Onderhoud wordt jouw auto ieder jaar gecontroleerd en zorg je ervoor dat jouw auto in optimale conditie blijft.

Grote onderhoudsservice

Als je kiest voor vast onderhoud wordt tijdens de controle de hele auto onder de loep genomen. Zo worden onder andere de schijfremblokken, ruitenwissers, verlichting, motor, koeling, wielophanging, multiriem en oliefilter gecontroleerd.

Variabel onderhoud

Wanneer is hét moment voor ŠKODA Long Life onderhoud? Daar hoef je zelf niet over na te denken, de boordcomputer van jouw ŠKODA berekent dit op basis van jouw rijgedrag en gereden kilometers. Dit kan tot 30.000 kilometer of 2 jaar zijn.

Werkzaamheden

Tijdens het onderhoud worden de motorolie en oliefilter vervangen, de vloeistoffen worden aangevuld en de verlichting wordt gecontroleerd. Daarnaast wordt de ABS, accu, bandenspanning, carrosserie en het remsysteem gecheckt.

Wat is AdBlue?

AdBlue is een oplossing die de uitstoot van jouw auto vermindert. Het bestaat voor het grootste gedeelte uit water. De vloeistof dient als uitlaatgascontrolesysteem en dit draagt er aan bij dat jouw ŠKODA aan de laatste uitlaatgasnormen voldoet. ŠKODA AdBlue wordt opgeslagen in een aparte tank. De grootte en vullocatie verschilt per model. Het verbruik hangt o.a. samen met de grootte van de tank, rijstijl en soort rit.

Wanneer bijvullen:
  • Brandt het witte lampje: dan kun je nog 2.400 km rijden.
  • Bij het oranje lampje krijg je iedere 50 km een waarschuwing.
  • Wanneer het rode lampje brandt, zal de auto niet herstarten. De auto is niet defect, maar voor je verder kunt moet de AdBlue-tank worden bijgevuld.
Voordelen van bijvullen bij ons:
  • Scherpe tarieven
  • Het personeel is bekend met AdBlue
  • De dealer heeft speciale adapters
  • Adapter is nodig voor de vulpijp
  • Hiermee wordt morsen voorkomen

Airco Onderhoud

Airconditioning doet meer dan je denkt. Zo blijft jouw auto niet alleen koel, ook voorkomt een airco beslagen ruiten en houdt stof, uitlaatgassen en pollen buiten. En verhoogt daarmee het rijcomfort. Daarvoor moet jouw airco wel goed functioneren. Wist je dat onderhoud aan jouw airco niet wordt meegenomen in jouw standaard onderhoud? Daarom adviseren wij om eens per drie jaar airco onderhoud uit te voeren.

Airco onderhoudsbeurt € 139 * (inclusief geurbehandeling)

Check werking onderdelen, koeling controleren, controle stof- en pollenfilter, drukbeveiliging controleren, lekdichtheid checken, drukbeproeving inspecteren, leeghalen, vacumeren en afvullen.

* voor auto's vanaf modeljaar 2017 geldt dat een airco onderhoudsbeurt € 189 kost.