Header Skoda Onderhoud4

ŠKODA Banden Service

Banden zijn de basis van het rijgedrag van jouw auto. Daarom is de kwaliteit van jouw zomerbanden van groot belang voor het rijcomfort, rijprestaties en dus ook voor jouw veiligheid onderweg. Elke ŠKODA (-rijder) vereist een type band die het beste past bij de auto en de tijd van het jaar. ŠKODA Bandenservice helpt jou goed en veilig op weg.

Juiste bandenspanning?

Er ontsnapt continue een beetje lucht uit jouw banden. Daarom is het van belang om maandelijks de bandenspanning te controleren. Een te lage bandenspanning is slecht voor het brandstofverbruik en voor de wegligging. Wist je dat in de tankklep staat wat de bandenspanning voor je ŠKODA is ? 

Profieldiepte meten?

Als je zelf het profiel van jouw banden wilt meten, kun je hier een goede bandenprofielmeter voor gebruiken. Zorg er altijd voor dat je zowel het midden als de binnen- en buitenkant van de band meet. De autoband kan namelijk scheef slijten. Het gedeelte waar het profiel het laagste is, is bepalend voor de APK-keuring.

Banden vervangen

Voor jouw veiligheid is het van belang om op tijd banden te vervangen. Half versleten banden hebben bij hoge snelheid 36% minder grip op de weg dan nieuwe banden. Daarnaast is de kans op een klapband groter bij versleten banden. Met ŠKODA Bandenservice heb je het hele jaar door de juiste banden.  

*Advies band vervangen bij 2mm profieldiepte. Vanaf 1.6mm wordt de band afgekeurd.

Banden zelf opslaan?

Let dan op het volgende: Losse banden bewaar je staand, banden met velgen hangend of gestapeld. Sla ze op in een goed geventileerde en droge ruimte, beschermd tegen direct zonlicht en uit de buurt van hittebronnen, chemische stoffen en oplosmiddelen.

Maas Bandenhotel

In 2018 heeft Maas Autogroep de deuren van een compleet nieuw modern en uniek bandenhotel geopend. Een plek waarbij duizenden banden op een unieke manier worden opgeslagen.