SEAT Bandenservice

Met de juiste band, altijd grip op de weg!

Zeker zijn van een veilige rit, het hele jaar door? Zorg dan voor de juiste banden onder jouw SEAT. Winterbanden, zomerbanden of All Season-banden: elke soort heeft z'n eigen profiel, rubbersamenstelling en voordelen. We adviseren jou graag over welke band je op dit moment het beste kunt gebruiken, en geven je tips om ze in topconditie te houden. Daarnaast kun je natuurlijk altijd zonder afspraak bij ons terecht voor het repareren van een lekke band. Dankzij onze experts ben je dan zo weer op weg.

Welke band heb ik nodig?

Zomerbanden

April tot oktober

Als het kwik boven de 7 graden stijgt, is het tijd voor zomerbanden. Deze banden zijn speciaal gemaakt om hoge temperaturen en natte weersomstandigheden te doorstaan. Als u in warme maanden op zomerbanden rijdt, verkort je jouw remweg, vergroot je de controle over het stuur en verminder je het slipgevaar bij nat weer. 

Winterbanden

November tot maart

Sneeuw, regen en ijzel - jouw banden hebben nogal wat te verduren in de winter. Door het speciale profiel en de flexibele rubbersamenstelling houden winterbanden zich zelfs in de meest barre weersomstandigheden goed staande. Hoewel winterbanden in Nederland niet verplicht zijn, raden wij ze wel aan. Ze verbeteren de grip op de weg en houden de remweg zo kort mogelijk.

All Season-banden

Het hele jaar

Echt extreme weeromstandigheden kennen we in Nederland nauwelijks. Daarom zijn All Season-banden in ons land ook een goede optie. Deze banden zijn door hun innovatieve profiel heel geschikt om het hele jaar door te gebruiken en leveren topprestaties op zowel droge, natte als besneeuwde wegen. Om ook in Duitsland tijdens winterse omstandigheden met deze banden te mogen rijden, moeten ze wel voorzien zijn van M+S aanduiding en het sneeuwvloksymbool.

Top 5 bandentips

Tip 1. Controleer regelmatig de bandenspanning

Om overbodige slijtage te voorkomen, grip te behouden en brandstof te besparen, is het belangrijk dat je banden de juiste bandenspanning hebben. Welke waarde dat voor jouw model is, staat in de handleiding van de auto en vaak aan de binnenkant van de tankklep. Controleer de bandenspanning altijd bij een koude band, en tel bij winterbanden 0,2 bar bovenop de aangegeven spanning. De luchtpomp bij het benzinestation vult automatisch de luchtdruk aan tot de waarde die je invult op het display.

Tip 2. Meet de profieldiepte

Controleer tijdig de profieldiepte van je band. Als de dikte onder de 1,6 mm komt, wordt de band afgekeurd. We raden echter aan om banden met een profieldiepte van 2 mm of minder al te vervangen. Op dit punt is de kans op aquaplaning al heel aanwezig en kan je remweg, afhankelijk van de snelheid, tot wel 50 meter lang zijn. Vervang je banden dus op tijd.

Tip 3. Vervang beide banden op dezelfde as tegelijkertijd, ook wanneer slechts 1 band is afgesleten

Ongelijke banden verslechteren de grip op de weg. Door de auto te laten uitlijnen en beide banden tegelijkertijd te laten vervangen, zorg je ervoor dat je banden weer netjes gelijk staan.

Tip 4. Controleer van tijd tot tijd de band op beschadigingen

Voorkom een klapband door je banden eens in de paar maanden te controleren op grote barsten of uitstulpingen.

Tip 5. Controleer regelmatig je reserveband

Ook uit een ongebruikte reserveband kan lucht ontsnappen. Controleer daarom regelmatig de spanning van de reserveband. Heb je geen reserveband? Zorg er dan voor dat je een noodreparatieset aan boord hebt.

Maas Bandenhotel

In 2018 heeft Maas Autogroep de deuren van een compleet nieuw modern en uniek bandenhotel geopend. Een plek waarbij duizenden banden op een unieke manier worden opgeslagen.