Header BWG Mobiliteitsservice

Volkswagen Bedrijfswagens Mobiliteitsservice

Gratis pechhulp in heel Europa

Tijdens de fabrieksgarantie van je Volkswagen bedrijfswagen profiteer je van gratis pechhulp in heel Europa. En wanneer je jouw Volkswagen bedrijfswagen door ons laat onderhouden, behoud je ook daarna het recht op gratis pechhulp.

De gratis pechhulp geldt 24 uur per dag, in Nederland én Europa.

Wat te doen bij pech?

Bij pech bel je het gratis nummer 088 - 033 0109. Of je nu op je eigen oprit staat of waar dan ook in Nederland, en in bijna heel Europa. Sla het nummer op in jouw telefoon, dan ben je altijd zeker van hulpverlening door de dichtstbijzijnde Volkswagen Bedrijfswagens dealer of een andere professionele hulpverlener in de buurt. 

Belangrijke informatie over Mobiliteitsservice

 • De Volkswagen Bedrijfswagens Mobiliteitsservice biedt jou 24/7 hulp bij pech onderweg in vrijwel heel Europa. Dus weigert jouw bedrijfswagen onverhoopt een keer, dan helpen wij je kosteloos en snel weer op weg. 
  Let op: mocht je met een caravan, aanhanger of vouwwagen op vakantie gaan, raden wij je aan een additionele reisverzekering af te sluiten. Een aanhangend voertuig valt namelijk buiten de dekking van de Volkswagen Bedrijfswagens Mobiliteitsservice.
 • Moet je in het buitenland toch betalen voor vergoede hulpverlening? Vraag dan een rekening. Deze wordt in Nederland alsnog vergoed door de Volkswagen Bedrijfswagens dealer. 

 • Bewaar het Serviceboekje/Onderhoudsboekje in jouw auto. De stempels in dit boekje zijn het bewijs dat aan de voorwaarden van de Volkswagen Bedrijfswagens Mobiliteitsservice is voldaan.

In welke landen geldt de Volkswagen Bedrijfswagens Mobiliteitsservice?

✔ België ✔ Bosnië-Herzegovina ✔ Bulgarije  ✔ Denemarken  ✔ Duitsland  ✔ Estland ✔ Finland ✔ Frankrijk ✔ Griekenland ✔ Groot-Brittannië  ✔ Hongarije ✔ Ierland ✔ Italië ✔ Kroatië ✔ Letland ✔ Litouwen  ✔ Luxemburg ✔ Macedonië ✔ Nederland  ✔ Noorwegen ✔ Oostenrijk   ✔ Polen  ✔ Portugal  ✔ Servië / Montenegro ✔ Slovenië  ✔ Slowakije  ✔ Spanje   ✔ Tsjechië   ✔ Zweden ✔ Zwitserland

Veelgestelde vragen Mobiliteitsservice

Wanneer reparatie niet direct mogelijk is, wordt jouw Volkswagen bedrijfswagen naar het dichtstbijzijnde dealerbedrijf vervoerd. Als daar blijkt dat reparatie binnen drie uur niet mogelijk is, dan overleggen we wat voor jou de beste oplossing is:

 • Andere vervoersmogelijkheid zoals taxi of openbaar vervoer (tot maximaal € 77,-) of;
 • Vervangende auto voor de duur van de reparatie (maximaal drie dagen) of;
 • Hotelovernachting voor jou en jouw passagiers  (maximaal één nacht incl. ontbijt).

De Volkswagen Bedrijfswagens Mobiliteitsservice vergoedt veel, maar niet alles. Denk hierbij aan de kosten van pech veroorzaakt door eigen toedoen of door oorzaken van buitenaf.

Voorbeelden hiervan zijn:

 • Achteraf verkeerd ingebouwde accessoires.
 • Sleutel in afgesloten auto achtergelaten.
 • Geen of verkeerde brandstof in tank.
 • Geen of te weinig vloeistoffen.
 • Vastgevroren onderdelen.
 • Niet uitgevoerd onderhoud of geadviseerde reparaties.
 • Ongeval of de gevolgen daarvan en diefstal of poging daartoe.
  In al deze gevallen laten we je uiteraard niet in de kou staan, maar overleggen we vooraf met je over de kosten van de hulpverlening. De kosten zijn dan voor eigen rekening, of vallen - bij een ongeluk - meestal onder jouw verzekeringsdekking. Na afloop van de officiële garantietermijn van jouw gebruikte wagen of Volkswagen Bedrijfswagens Zekerheidspolis, zijn de kosten voor eventuele reparaties en benodigde onderdelen ook voor jouw rekening.

Wie al het reguliere onderhoud en reparaties op tijd door de Volkswagen Bedrijfswagens dealer laat uitvoeren, is een heel Volkswagen bedrijfswagen leven gratis verzekerd van de Mobiliteitsservice. Heb je ergens anders onderhoud aan jouw auto laten doen? Na een grote onderhoudsservice en de geadviseerde reparaties bij jouw Volkswagen Bedrijfswagens dealer heb je gewoon weer het recht op de Volkswagen Mobiliteitsservice.

De Mobiliteitsservice geldt in ieder geval tot de eerste Long Life onderhoudsservice die volgens fabrieksvoorschrift plaatsvindt. Wil je ook in de daaropvolgende jaren een beroep doen op de Mobiliteitsservice, dan dient het reguliere onderhoud steeds op tijd door een officiële Volkswagen Bedrijfswagens dealer te worden uitgevoerd. Hetzelfde geldt voor de geadviseerde onderhouds- en reparatiewerkzaamheden. Kortom, als je jouw Volkswagen bedrijfswagen volgens fabrieksvoorschriften laat onderhouden bij een Volkswagen Bedrijfswagens dealer geldt de gratis Mobiliteitsservice een Volkswagen leven lang!

Na een Long Life onderhoudsservice plaatst jouw Volkswagen Bedrijfswagens dealer één of meer stempels in het serviceboekje van jouw auto. Deze stempels zijn het bewijs dat aan de voorwaarden van de Mobiliteitsservice is voldaan. Dit betekent dat je op elk moment en waar dan ook op deze unieke Volkswagen Bedrijfswagens service kunt rekenen. Als je het serviceboekje in jouw auto bewaart, kun je bij pech of (ruit)schade altijd snel checken wat je kunt doen.

De Mobiliteitsservice geldt voor iedere Volkswagen personenauto, camper, Caravelle of Multivan die is geleverd na augustus 1995 en voor iedere Volkswagen bedrijfswagen geleverd na juni 1997. De enige voorwaarde is dat de auto (weer) in onderhoud is bij de officiële Volkswagen Bedrijfswagens organisatie.