Header Audi Wielenservice

Audi Wielen Service

Wissel jouw zomerbanden voor winterbanden en vise versa.

Maak een afspraak

De Audi Wielen Service wisselt zomerbanden voor winterbanden en vise versa. Wij leveren een compleet assortiment winter- en zomersets, inclusief mogelijkheden voor opslag in het bandenhotel. Daarnaast wordt jouw Audi, indien gewenst, gratis gewassen.

Slechts € 39,-

Wissel jouw zomerbanden om voor winterbanden! Voor slechts € 39,- per set wisselen wij jouw complete set. Heb je zelf geen opslagruimte? De wielenwissel inclusief opslag van jouw zomerset bedraagt € 83,-.

Heb je geen complete set winterwielen maar losse winterbanden voor op jouw huidige velgen dan ben je natuurlijk ook van harte welkom. Wij wisselen jouw zomerbanden dan naar winterbanden voor € 89,- per set.

Wil je dat we jouw losse zomerbanden dan ook opslaan in ons bandenhotel dan kost deze service jou € 129,-.

Banden tips

Lees alles over aquaplaning en het opslaan, schoonmaken en vervangen van jouw banden.

Wanneer begint voor banden de winter?

Al bij temperaturen beneden 7 graden wordt de remweg van zomerbanden langer. Dat is een veiligheidsrisico. Voor de band maakt het dus niet uit wat de kalender zegt; het gaat om de buitentemperatuur. In diverse landen wijst de wetgever op (mede-)aansprakelijkheid bij een ongeval waarbij niet de juiste banden zijn gemonteerd, zoals zomerbanden in de winter. Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland zijn bekende voorbeelden. Een winterband is te herkennen aan het symbool van een sneeuwvlokje op de bandwang of de aanduiding M+S.

Hoe kun je banden het beste opslaan?

Breng voor het verwijderen een teken aan op de banden, zodat ze het volgend seizoen weer op dezelfde plek gemonteerd worden. Reinig de velgen en sla de banden op een koele, droge en donkere plaats op, het liefst liggend of hangend. Banden zonder velgen staand neerzetten en om de vier weken iets verdraaien. Wij leveren praktische Audi bandentassen om complete sets op te slaan. Nog eenvoudiger is het om de tweejaarlijkse bandenwissel over te laten aan ons en de zomer- of winterset te laten opslaan in het Maas bandenhotel.

Hoe maak je banden het beste schoon?

Correct bandenonderhoud heeft een positief effect op het rijcomfort, de veiligheid en gebruiksduur. Banden vinden het fijn als je niet al te snel door bochten rijd, niet extreem snel optrekt en niet te fors remt. Een stoeprandje meepikken is alleen aan te raden als dat langzaam en onder een rechte hoek gebeurt. Gebruik bij de poetsbeurt schoon water met een schoonmaakmiddel zonder oplosmiddelen en zonder olie.

Wanneer is het tijd voor nieuwe banden?

Zelfs goede banden slijten. Winterbanden verliezen hun bijzondere prestaties als het profiel minder dan 4mm is. Oudere winterbanden zijn nog eerder aan vervanging toe. De profieldiepte mag in elk geval niet minder zijn dan het wettelijk minimum van 1,6 mm. Gebruik liever geen banden die ouder zijn dan zes jaar.

Wat is aquaplaning?

Des te minder profiel een band heeft, des te slechter hij water kan afvoeren. Dan komt het gevaar van aquaplaning om de hoek kijken. De banden schaatsen als het ware over het wateroppervlak en verliezen dus het contact met de weg. De auto is niet bestuurbaar meer en kan niet remmen. Daarom is het belangrijk dat de autobanden een profieldiepte van tenminste 1,6 mm hebben. Dat is de wettelijke ondergrens. Een verstandige automobilist houdt voor zomerbanden een minimum van 2,5 mm aan en voor winterbanden een restprofiel van 4 mm.