Volkswagen ID. NEO

Een nieuw tijdperk breekt aan. De Volkswagen ID. NEO.

Volkswagen heeft als doel om de komende jaren elektrisch rijden flink te stimuleren. Recentelijk hebben zij vier 100% elektrische conceptmodellen gepresenteerd. Hiermee wil Volkswagen klaar zijn voor de toekomst en bijdragen aan emissievrij rijden, en dus een schoner milieu.  De Volkswagen ID. NEO is een conceptauto die de komende jaren doorontwikkeld gaat worden. De rest van de 100% elektrische familie van Volkswagen zal bestaan uit: ID. BUZZ, ID. CROZZ. en ID. VIZZION.

Aanmelden voor de voorinschrijving?

Meld je vandaag nog aan

Aanmelden

Meld u vandaag nog aan voor de voorinschrijving/reservering die 8 mei van start gaat!

Ik meld me aan

ID. NEO

 

Hatchback ID. NEO.

Naar alle waarschijnlijkheid zal de nieuwe Volkswagen Hatchback in 2020 in productie gaan. De Id. Neo wordt volledig elektrisch, verbonden en zal een grote stap richting het autonome rijden zetten. Oftewel een zelfrijdende auto.

Opvallend om te zien is dat de ID.NEO een totaal nieuw design heeft. Dit heeft Volkswagen bewust gedaan en is ook terug te zien bij de andere auto’s uit de 100% elektrische familie zoals Id.Buzz, Id. Crozz en Id. Vizzion.

Wat gaat het kosten?

Volkswagen wil er alles aan doen om elektrisch rijden betaalbaar te maken voor iedereen. 

Misschien dat het in eerste instantie nog niet direct gaat lukken, maar de verwachting is dat de ID.NEO een prijs heeft om en nabij de € 30.000.

ID. NEO

Actieradius

De compacte hatchback krijgt naar alle waarschijnlijkheid een actieradius dat ligt tussen de 330 en 550 kilometer. Dat is een flinke actieradius waardoor het nog interessanter wordt om elektrisch te gaan rijden. Dit vanwege het feit dat de kosten per kilometer een stuk lager liggen en ook omdat het goed is voor het milieu en uiteindelijk uw portemonnee. Momenteel werkt de Volkswagen-Group hard aan een internationaal netwerk van (snel)laadpalen. Indien u bijvoorbeeld met de Id. Neo naar Italië wilt rijden, wat ongeveer 1100 kilometer is, dan is het de verwachting dat u drie korte stops van maximaal 30 minuten nodig heeft.

Krachtige motoren

Motoren

De Id. Neo zal twee krachtige 225 kW motoren krijgen. Deze twee motoren zitten op de voor- en achteras van de Id. Neo. De motor op de achteras levert de Id. Neo zo’n 150 kW en de voorste 75 kW. Deze twee motoren zijn gekoppeld aan een 11 kWh batterij, deze batterij ligt op de bodemvloer.

Snelheid

Snelheid

Volkswagen heeft de snelheid van de Id. Neo begrensd op 180 km/h.

Afmetingen

Afmetingen ID. NEO.

De specifieke afmetingen van de Id. Neo zijn momenteel nog niet bekend. Wel heeft Volkswagen prijsgegeven dat de Id. Neo van binnen de ruimte van de Volkswagen Passat heeft. Bijzonder, aangezien de carrosserie van de Id. Neo zelfs korter is dan de huidige Volkswagen Golf. De extra ruimte in de Id. Neo is te danken aan het feit dat de elektromotor bevestigd is op de as. De accu van de volledig elektrische auto heeft Volkswagen in de wagenvloer verwerkt. Deze ruimte is ook mede te danken aan het MEB platform. Hier worden alle modellen uit de ID familie op gebouwd. MEB staat voor Modular Electric Drive Kit. Met het MEB platform worden de accu’s geplaatst in de vloer van de auto, dat kan omdat de accu’s extra plat zijn gemaakt. Hierdoor blijft er meer ruimte over voor bagage en om uw benen kwijt te kunnen.

Maximale ruimte

Bagageruimte

Mede doordat de elektromotor bevestigd is op de as en de accu in de wagenvloer is verwerkt blijft er veel bagageruimte over. Het exacte aantal liters is momenteel nog niet bij ons bekend. Zo blijft het een compacte elektrische auto.

Persoonlijker dan ooit

Nieuwste technieken

Als berijder van de ID. NEO krijgt u de beschikking over een eigen User ID. Hiermee kan de auto ingesteld worden zoals de gebruiker dat prefereert. De stand van de stoel, instellingen van de radio en persoonlijke contacten worden allemaal opgeslagen op uw eigen User ID. De Id. Neo is te openen met uw eigen mobiel. Helemaal bijzonder is dat niet alleen de deuren ontgrendeld kunnen worden, maar dat dat auto zelfs met uw smartphone gestart kan worden. Daarnaast worden de overige instellingen standaard gekoppeld zodat de berijder over zijn eigen persoonlijke instellingen beschikt.

 

ID. NEO in beeld

Aanmelden

Aanmelden

Meld u vandaag nog aan voor de voorinschrijving/reservering die 8 mei van start gaat!

Ik wil me aanmelden