Autorijden zoals je het nog nooit ervaren hebt.


Hoe zie jij de toekomst van autorijden voor je? Is een stuur in de toekomst nog wel nodig? En als je tegenwoordig met spraakopdrachten je huis kunt aansturen, waarom dan niet ook je auto? De technische ontwikkelingen die nu en in de toekomst plaatsvinden, zijn de basis voor de ID. VIZZION. Deze 'Premium Sedan' zal vanaf 2025 het autorijden naar een geheel ander niveau brengen.

 

Autonome toekomst.


De eerste semi autonome auto's verschijnen al op de weg, maar de ID. VIZZION brengt het nog een stap verder. De toekomst is namelijk volledig autonoom. Dat betekent dat je straks helemaal geen stuur en pedalen meer nodig hebt. Door alle slimme systemen is deze auto ontzettend veilig. Zo worden de koplampen, voorzien van 8.000 pixels, gebruikt om met de overige weggebruikers te communiceren. Krijgt bijvoorbeeld een voetganger voorrang? Dan projecteert de auto een zebrapad op de weg.

Bediening met stem en gebaren.


Deze auto reageert op de commando's die jij met je stem en met gebaren geeft. Er zijn nog maar twee traditionele knoppen in de auto, die je kunt gebruiken om bijvoorbeeld het volume van de geluidsinstallatie aan te passen.

Zelflerend en met empatische reacties.


Zie de nieuwe ID. VIZZION als een auto die altijd voor jou klaar staat, en die jou op nummer één zet. Dat doet hij bijvoorbeeld om jouw wensen te onthouden om je een nog betere ervaring te geven. Ook leert de auto om empatisch te reageren, zodat hij een soort virtuele gastheer voor je wordt.

Gebouwd op het MEB platform. 


De ID. NEO is net als de andere ID. modellen gebouwd op het revolutionaire Modular Electric Drive Kit. Met dit onderstel zitten de accu's geplaatst in de vloer van de auto. Deze accu's zijn extra plat gemaakt. Zo blijft er voldoende bagage- en beenruimte over, zonder dat de actieradius eronder lijdt.

225 kW met twee motoren.


De kracht van de auto wordt opgewekt door twee elektromotoren, die zijn bevestigd op de voor- en achteras. De voorste motor levert 75 kW en de motor op de achteras levert 150 kW. De motoren zijn gekoppeld aan een 111 kWh batterij. De topsnelheid van de ID. NEO is begrensd op 180 km/h.

Actieradius van 665 kilometer.


De platte accu heeft niet alleen als voordeel dat het weinig ruimte inneemt. Ook de opslagcapaciteit van de accu is extra groot. Daardoor stijgt de actieradius naar 665 kilometer op één lading. En is de accu leeg, dan is hij via een snellader razendsnel weer opgeladen.

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen rondom de Volkswagen ID Neo? Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en houden je up-to-date!

Schrijf mij in voor de nieuwsbrief