SKODA KAMIQ

Nieuwe stads-SUV

Stoere looks verpakt in het formaat van een compacte auto: veel beter kun je de KAMIQ niet typeren. De nieuwe cross-over van ŠKODA mixt de klassieke voordelen van een SUV – een hoge zit, optimaal zicht rondom, veiligheid en flexibiliteit - met de wendbare rijeigenschappen van een coupé in de compacte klasse.

Wereldpremiere in Genève

5-17 maart 2019

Zullen we samen een stukje rijden?

Het interieur van de ŠKODA KAMIQ wordt gekenmerkt door het nieuwe interieurconcept dat voor de eerste keer is gepresenteerd in de VISION RS concept car. Het instrumentenpaneel met een vrijstaand scherm volgt de symmetrische lijnen van de grille en motorkap en heeft een ergonomische polssteun voor een makkelijke bediening van het touchscreen. Met de optionele Virtual Cockpit, met ruim 10 inch een van de grootste displays in het segment, voegt ŠKODA in de KAMIQ een nieuwe digitale highlight toe. Het instrumentenpaneel past naadloos bij de emotionele ontwerptaal van het exterieur. De ventilatieopeningen aan de zijkant van het dashboard strekken zich uit tot in de portieren, waardoor het ruimtelijke effect binnenin de KAMIQ visueel wordt versterkt.

Interieur

Motoren

De Kamiq zal bij de introductie in ieder geval leverbaar zijn met de 1.0 TSI benzinemotor (115 pk/200 Nm) die in meer modellen te vinden is. Op een later moment zal er ook nog een 1.5 TSI benzinemotor (150pk/250 Nm) leverbaar worden en naar alle waarschijnlijkheid komt er een 1.6 TDI dieselmotor (115pk/250 Nm). De sterke 1.5 TSI wordt leverbaar met een handgeschakelde zesbak of DSG-7 automaat. De 1.6 TDI wordt een standaard handgeschakelde zesbak en optioneel is de DSG-7 automaat.

Exterieur