Audi e-tron

Audi e-tron

Electric has gone Audi De start van een nieuwe toekomst: Audi e-tron. Of hij nou stil staat of rijdt, de volledig elektrische Audi e-tron is altijd spannend om te zien. Tal van accenten, waaronder de lichtgrijze singleframe grille, verwijzen stuk voor stuk naar de hoogvoltage-technologie die voor een bijzondere rijervaring zorgt. De Audi e-tron wordt geproduceerd in de CO2-neutrale Audi-fabriek in Brussel. De eerste leveringen in Europa staan voor begin 2019 gepland. De richtprijs voor de Audi e-tron in Nederland bedraagt € 84.100*. De grote en sportieve SUV heeft een actieradius van meer dan 400 km**

 

Vanaf

€ 84.100,-

Bijtelling

4%

Energielabel

A

Zullen we samen een stukje rijden?

Autoweek zette de Audi E-Tron 55 Quattro naast de Mercedes-Benz EQC 400 in de Autoweek Dubbeltest. Bekijk hier het resultaat!

e-tron

Techniek van morgen

De SUV wordt aangedreven door twee krachtige elektromotoren, die CO2-neutraal en vrijwel geruisloos zijn. De elektrische vierwielaandrijving, een nieuwe generatie quattro, zorgt voor optimale tractie en dynamiek. Het quattro-systeem zorgt continu voor de optimale, variabele verdeling van aandrijfkracht over de twee aangedreven assen.

Maas Autogroep is Audi Excellent dealer!

e-tron

Virtual cockpit

Standaard op de Audi e-tron is de Audi virtual cockpit, die via het multifunctionele stuurwiel kan worden bediend. Zijn display heeft een hoge resolutie van 1.920 bij 720 pixels (full HD) en nieuwe graphics die zijn voorbehouden aan de e-tron. Als aanvulling op de Audi virtual cockpit is er een optioneel head-up display. Die projecteert belangrijke informatie ‘in’ de voorruit, zodat de bestuurder zijn blik niet van de weg hoeft te halen

Design

Een highlight in het design is het gebruik van virtuele buitenspiegels (optie). Dit is een primeur voor serieproductiemodellen. Deze buitenspiegels verminderen de luchtweerstand en ze tillen digitalisering naar een compleet nieuw niveau.

De Audi e-tron is volledig connected: van navigatie met de e-tron routeplanner, die geschikte laadpunten op de route weergeeft, via automatische facturatie bij het laadstation tot en met het op afstand bedienen van de auto via de smartphone

De e-tron in beeld

Virtual mirrors

Een high-end optie: Audi virtual mirrors

Bekend van concept cars, maar heel bijzonder op een productieauto: de digitale buitenspiegels waarmee de Audi e-tron optioneel leverbaar is. Deze cameraspiegels zijn niet alleen technologisch een unicum, maar bieden ook praktische voordelen qua beeld en veiligheid. De slanke pootjes dragen een platte behuizing met daarin een kleine camera. De beelden worden digitaal bewerkt en dan op contrastrijke oled-schermen van 1.200 x 800 pixels in het interieur getoond. Deze schermen zitten op de overgang van dashboard naar portieren.

Verbruik

Krachtig en goed onder controle

De Audi e-tron (gemiddeld stroomverbruik*: 24,6–23,7 kWh/100 km (NEDC); 26,2–22,6 kWh/100 km (WLTP); gemiddelde CO₂-emissie 0 g/km) kan ongekend vlot snelheid opbouwen. Dat moet u zelf meemaken om te weten hoe dat voelt. De droge cijfers tonen een vermogen van 265 kW, maar daar krijgt u pas echt een gevoel bij door sportief op te trekken vanuit stilstand of op de snelweg razendsnel de vrije ruimte te benutten die zich plots op de linker rijstrook aandient. Zelfs tijdens achteruitrijden is de power voelbaar. Een nieuwe generatie quattro-aandrijving zorgt voor een optimale tractie, als de omstandigheden daarom vragen. Het resultaat is dat u de auto volledig onder controle heeft.

Charging

Snel laden

Nederland is ideaal om elektrisch te rijden, want er staan heel veel laadpalen, zowel in steden en dorpen als langs de snelwegen. Ook de rest van Europa werkt inmiddels flink aan de uitbreiding van de laadinfrastructuur. Voor thuis en op kantoor zijn er compacte wallboxen, die helemaal mooi zijn in combinatie met zonnepanelen of op zijn minst een groenestroomcontract. De elektrische laadklep van de Audi e-tron scharniert ruimtebesparend aan de onderkant. Na het verwijderen van de stekker sluit de klep na vijf seconden automatisch.

Laten we een stukje rijden

Proefrit

Liever direct een afspraak maken voor een proefrit? Dat kan eenvoudig via ons proefrit formulier.

Proefrit aanvragen