Subsidieregeling Elektrische Personenauto’s Particulieren

Op 4 juni 2020 heeft het kabinet bekendgemaakt dat particulieren die een elektrische auto aanschaffen of privé leasen in aanmerkingen komen van een extra subsidie van € 4.000,-. Aanvragen vanaf 4 juni komen met terugwerkende kracht in aanmerking voor de regeling.

Voorwaarden

Op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) staan de voorwaarden waaraan een elektrische auto moet voldoen. Deze moet volledig elektrisch zijn, dus hybride auto’s vallen buiten de regeling. Tevens moet de auto een rijbereik hebben van minimaal 120 kilometer en een catalogusprijs die tussen de 12.000 en 45.000 euro ligt. Daardoor komen de elektrische modellen van Audi niet in aanmerking voor de subsidie.

Dit jaar en volgend jaar is er voor een gebruikte elektrische auto een subsidiebedrag van 2.000 euro beschikbaar, terwijl er voor een nieuw model 4.000 euro beschikbaar is. De subsidie geldt ook voor private lease auto’s! Je krijgt het subsidie dan in maandelijks uitbetaald, buiten het private lease contract om.

Private Lease

Kies nu voor Private Lease en betaal slechts € 382* per maand. Je rijdt de e-Golf dan voor een vast maandbedrag inclusief onderhoud, verzekering en belasting. Zo wordt een e-Golf leasen wel heel aantrekkelijk!

Bekijk de actie

Wees er snel bij!

Verder is het goed om te weten dat er sprake is van een subsidieplafond: dat houdt in dat de overheid geen onbeperkte middelen heeft. Voor 2020 is er bijvoorbeeld geld voor de subsidie van zo'n 2.500 nieuwe- en 3.600 gebruikte elektrische auto’s. De regering is in ieder geval van plan om de aanschaf van EV's te blijven stimuleren tot 2024. En nieuwe auto’s zelfs tot 2025.

* Let op: er is een beperkt subsidiebudget van de overheid beschikbaar en de subsidie is beschikbaar zolang er nog budget is. Wij kunnen daarom geen garantie geven op uitkering van de subsidie door de overheid.

Meer informatie?

Jouw vraag betreft: