Taxi Innovatie Prijs 2019: and the winner is…

  • e-Crafter rolstoelbus van Volkswagen Bedrijfswagens wint felbegeerde award
  • Branche-erkenning voor tailormade branche-oplossing
  • Lezers van vakblad TaxiPro spreken hun voorkeur uit

De e-Crafter rolstoelbus van Volkswagen Bedrijfswagens is bekroond met de Taxi Innovatie Prijs 2019. De award, die jaarlijks wordt uitgereikt aan een vernieuwend product of innovatieve dienst voor de taxisector, werd gisteren uitgereikt tijdens de afsluiting van de Taxi Expo 2019 in Houten.

De Taxi Innovatie Prijs is een initiatief van het taxivakblad TaxiPro, waarbij lezers van het magazine uiteindelijk de meest baanbrekende innovatie voor de sector kiezen. Van de oorspronkelijk zeven genomineerde innovaties drong de e-Crafter rolstoelbus van Volkswagen Bedrijfswagens eerder deze week al door tot de laatste drie kanshebbers. Uiteindelijk ging meer dan een kwart van de ruim 1.100 uitgebrachte stemmen naar de elektrische rolstoelbus van Volkswagen. Namens Volkswagen Bedrijfswagens nam Michel van Raaij, Accountmanager Maatwerk & Ombouw, de Taxi Innovatie Prijs gisteravond in ontvangst tijdens het afsluitende diner van de Taxi Expo 2019.

Ontwikkeld voor de taxibranche

De e-Crafter rolstoelbus van Volkswagen Bedrijfswagens is ontwikkeld in samenwerking met ombouwspecialist Tribus. Deze elektrisch aangedreven Crafter beschikt over twee rolstoelplaatsen en acht volwaardige zitplaatsen. De twee rolstoelplekken zijn via de achterportieren goed toegankelijk. Andere passagiers kunnen ook de zijingang gebruiken: op de plek waar zich normaal de passagiersstoel bevindt, is een handige verlaagde instap gecreëerd.  

De e-Crafter rolstoelbus rijdt dankzij zijn elektrische aandrijving fluisterstil en stoot geen schadelijke gassen uit, waardoor hij in elke milieuzone welkom is. De actieradius is 173 km*. De e-Crafter rolstoelbus is geschikt voor snelladen (40 kW): een lege accu is tijdens een (lunch)pauze van een uur (80 procent in drie kwartier) volledig te laden.