Jouw zomer kan niet meer stuk: ŠKODA verdubbelt garantie

Dat niemand weet wat de toekomst brengt, is onzin. Want als je een nieuwe ŠKODA koopt, weet je 100 procent zeker dat je er 4 jaar lang met plezier in rijdt. Dus zonder onverwachte reparatiekosten.

Een nieuwe auto kopen is geweldig leuk. Lekker de voor- en nadelen van een SUV en een stationwagen tegen elkaar afwegen, of met de configurator spelen om te zien hoe een bepaalde kleur jouw nieuwe auto staat. Worden het deze velgen of toch die andere? Hoeveel kosten dakdragers voor de fietsen, of een trekhaak voor de caravan?

Een van de belangrijkste redenen om een nieuwe auto te kopen, is dat alles zo lekker nieuw is. Zeg maar dag tegen de onoplosbare euvels en mysterieuze rammelgeluiden van je oude auto. En doordat ŠKODA nu standaard 4 jaar garantie geeft, weet je zeker dat de auto zo lekker nieuw blijft voor een heel lange tijd.

Wat betekent 4 jaar garantie?

4 jaar garantie betekent boven alles zekerheid. De zekerheid dat jouw nieuwe ŠKODA jarenlang feilloos werkt. Zijn er toch onverwachte reparatiekosten, dan ben je daartegen verzekerd. In zo’n geval is er geen eigen risico en kun je terecht bij alle ŠKODA-dealers. Besluit je om binnen 4 jaar op zoek te gaan naar een andere auto, dan krijgt de volgende eigenaar jouw overgebleven garantie. Dat geeft hem of haar een veilig gevoel en is dus een extra verkoopargument.  

Het is belangrijk om te weten dat invloeden van buitenaf (zoals steenslag of vandalisme) niet onder garantie vallen – daarvoor kun je een ŠKODA-autoverzekering afsluiten. Ook onderdelen waarvan het normaal is dat ze slijten, zoals remblokken en -schijven, banden en ruitenwisserbladen vallen niet onder de garantie. Dat lijkt misschien heel logisch, maar we willen het toch even genoemd hebben. Wil je zelf niet opdraaien voor slijtage- en onderhoudskosten, dan heeft ŠKODA de perfecte oplossing: private lease. Dan rijd je in een nieuwe auto, betaal je een vast bedrag per maand en hoef je alleen nog maar zelf te tanken.

De kleine lettertjes groot opgeschreven

Zodra je iets koopt met garantie, zijn daar voorwaarden aan verbonden. We plukken de belangrijkste spelregels eruit: ŠKODA biedt standaard 4 jaar garantie op elke auto met een verbrandingsmotor (inclusief plug-in hybride), die gebouwd is vanaf augustus 2020. Dat zijn auto’s van modeljaar 2021. De garantie blijft van toepassing zolang je ervoor zorgt dat onderhoud en reparaties worden uitgevoerd zoals de fabriek voorschrijft.

Dan over de 4 jaar garantie zelf: die bestaat uit 2 jaar fabrieksgarantie en 2 jaar Extra Garantie. Voor de Extra Garantie geldt een kilometerbeperking tot 100.000 km. Bovendien is de 2 jaar extra garantie niet van toepassing op de volledig elektrische voertuigen van ŠKODA, zoals de CITIGOe iV en de nieuwe ENYAQ iV. Daar staat tegenover dat er garantie op het accupakket zit: tot maximaal 8 jaar of maximaal 160.000 kilometer (afhankelijk van wat je als eerste bereikt).

Wel een reparatie, maar geen kosten

Knap dat je zover bent gekomen in dit artikel: garantie is geen spannend, maar wel een belangrijk onderwerp. Een goede garantie helpt ervoor te zorgen dat je lang plezier hebt van je nieuwe auto. Gaat er onverwachts toch iets kapot, dan is dat vervelend en willen we het vakkundig repareren. En het is geweldig leuk als je zelf niet voor de kosten opdraait.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.