Waarom huurkoop?

U komt de perfecte auto tegen en u bent gelijk verkocht. De auto past perfect bij u, maar de aanschaf voelt toch als een belasting op uw spaargeld. Met de huurkoop oplossing van Audi, Volkswagen, SEAT en Skoda (Privé Plan), kunt u de totale aanschafprijs van uw auto spreiden over een periode die u zelf bepaalt. Na de aflossing is de auto 100% uw eigendom. Zo geniet u niet alleen later, maar ook nu al van de auto die perfect bij u past.

Privé financieren

Wat is huurkoop?

Met Privé Plan (huurkoop) kiest u voor een financiering en maakt u de aankoop van uw nieuwe auto of occasion behapbaar door deze te spreiden over meerdere maanden. Heeft u alle maanden afbetaald? Dan is de auto 100% van u! Huurkoop voor auto’s is goed te vergelijken met een mobiel telefoonabonnement. U gaat uw nieuwe auto voor een vast maandbedrag afbetalen. U bepaalt van tevoren hoe lang het abonnement loopt. Na de complete aflossing is de auto uw eigendom. In het kort bestaat Privé Plan uit:

Aanbetaling

U bepaalt zelf welk bedrag u van tevoren wilt aanbetalen. Hoe hoger uw aanbetaling, hoe lager uw maandlasten.

Vast maandbedrag

Met het vaste maandbedrag lost u de auto af. Dit communiceren we transparant van tevoren. Zo weet u precies waar u aan toe bent voor de gehele duur van de huurkoop.

Slottermijn

De slottermijn is het resterende bedrag dat u aan het eind van de looptijd in één keer aflost. Door de slottermijn zijn uw maandelijkse lasten gedurende de looptijd lager. De hoogte van de slottermijn bepaalt u zelf.

Waarin verschillen huurkoop en Private Lease?

Wanneer u een auto koopt, betaalt u het volledige bedrag en is de auto dezelfde dag van u. Hoe dit werkt bij financiering is door de verschillende vormen soms onduidelijk. Want wanneer Private Lease u een auto, en wanneer is er sprake van huurkoop?

Dit zijn de verschillen

Bij zowel Privé Plan (huurkoop) als Private Lease betaalt u een vast maandbedrag voor uw auto. Het verschil zit ‘m voornamelijk in de maandlasten en het eigendom van de auto. De maandlasten bij huurkoop zijn namelijk exclusief verzekering, brandstof, onderhoud en wegenbelasting. De maandelijkse prijs van Private Lease is inclusief al deze bijproducten, behalve brandstof. Hierdoor liggen de maandlasten van lease hoger dan bij huurkoop.

Verschillen tussen Privé Plan en Private Lease

SEAT Leon Sportstourer L-965-GP

Privé Plan

 • check-blauw

  Vast maandbedrag als afbetaling

 • check-blauw

  Aan het eind: eigenaar van de auto

 • check-blauw

  Maandbedrag exclusief wegenbelasting, verzekering, onderhoud en brandstof

 • check-blauw

  Relatief lage maandlasten

 • check-blauw

  U bent direct economisch eigenaar van de auto en aan het eind van de looptijd wordt u ook juridisch eigenaar

Audi Q7 N-921-HH

Private Lease

 • check-rood

  Vast all-in maandbedrag om te kunnen rijden in de auto

 • check-rood

  Aan het eind: levert u de auto weer in en bent u dus geen eigenaar

 • check-rood

  Maandbedrag inclusief wegenbelasting, verzekering en onderhoud (excl. brandstof)

 • check-rood

  U bent nooit economisch of juridisch eigenaar van de auto

 • check-rood

  Relatief hoge maandlasten

Hoe werkt huurkoop met Privé Plan?

Stap 1: Kies uw auto

Welke auto past perfect bij u? Kies uit onze voorraad nieuwe modellen of neem een kijkje bij onze occasions en vind de auto waar u van droomt.

Stap 2: Bepaal de aanbetaling

De aanbetaling is het eenmalige bedrag dat u voorafgaand aan het huurkoopcontract in één keer betaalt. Hoe hoger uw aanbetaling, hoe lager de uiteindelijke maandlasten.

Stap 3: Bepaal de slottermijn

De slottermijn is het bedrag dat u aan het eind van de looptijd in één keer betaalt. Een hogere slottermijn verlaagt uw maandelijkse lasten.

Stap 4: Bepaal de looptijd van uw Privé Plan

Kies de looptijd die het beste past bij uw situatie. Hoe langer de looptijd, hoe lager de lasten per maand zijn. Houd er wel rekening mee dat een langere looptijd in totaal leidt tot hogere lening kosten.

Voor- en nadelen van huurkoop met Privé Plan

De aanschaf van een nieuwe auto is een belangrijke stap. Kies daarom altijd een manier van aanschaf die het beste past bij uw situatie. Net als elke andere wijzen van aankoop heeft Privé Plan (huurkoop) voor auto’s voor- en nadelen:

Audi RS Q8

Voordelen huurkoop

 • check-rood

  De aankoop van uw auto is beter te behappen door de spreiding van kosten

 • check-rood

  Aantrekkelijke voorwaarden en een laag en transparant tarief

 • check-rood

  U kiest zelf het tarief en de duur van de huurkoop

Audi RS Q8

Nadelen huurkoop

 • check-blauw

  Extra kosten zoals onderhoud, verzekering en belasting zijn niet inbegrepen bij de vaste maandlasten van huurkoop

 • check-blauw

  De waarde van uw auto neemt tijdens de huurkoop af door het gebruik

 • check-blauw

  Bij een langere duur van de huurkoop nemen de extra kosten van de lening toe

Onze voorraad

Privé Plan voor occasions

Huurkoop is niet alleen voor onze nieuwe modellen. Ook bij de aanschaf van een occasion kunt u gebruikmaken van huurkoop om uw droomauto door middel van afbetaling aan te schaffen. Benieuwd naar het occasionaanbod? Bekijk ons occasionaanbod.