Je elektrische auto opladen

Ontdek hoe makkelijk opladen is

Of je nu thuis, op je werk of onderweg bent, er is altijd wel een plek in de buurt om jouw elektrische auto op te laden. Het aantal oplaadpunten groeit namelijk snel. 
Ontdek nu hoe makkelijk het laden van je auto is.

Waar kan ik opladen?

Heel simpel: onderweg of thuis. Nederland is groot voorstander van elektrisch rijden, en daarom staan er al tienduizenden openbare laadpalen in ons land. Ook de hoeveelheid snelladers neemt snel toe. Of je nou een regulier laadpunt of snellader gebruikt - laden is altijd simpel. Je ontvangt bij aankoop van een elektrische auto een laadkabel. Steek de ene kant van de kabel in de auto en de andere in de laadpaal, en scan je laadsleutelhanger. Als jij klaar bent met werken of 's ochtends opstaat, is je auto weer klaar om de weg op te gaan.

Een laadpaal op je oprit of in je garage maakt het leven nog makkelijker. Steek de kabel van je laadpaal in de auto en scan de laadpas. Zo simpel is het. Nog geen laadpaal thuis? Ontdek hieronder hoe je er een aanvraagt.

 

Hoe lang duurt het opladen?

Er bestaan drie soorten laadpunten, namelijk: bij jou thuis, openbaar en langs de snelweg. Hoe snel je auto opgeladen is, hangt af van de laadpaal en van je auto. Bijvoorbeeld: een e-Golf uit 2018 laad je thuis in ongeveer 5,5 uur vol. Aan de snel lader is je auto binnen 45 minuten van leeg naar 80% vol.

 

Ik wil thuis en op mijn werk een laadpunt. Hoe werkt dat?

Met een elektrische auto ben je niet meer gebonden aan tankstations om de weg op te kunnen. Je kunt laden bij een van de tienduizenden openbare laadpalen, maar nog makkelijker is een eigen laadpaal voor de deur. Heb je een oprit of garage? Dan is de laadpaal zo geïnstalleerd. En ook als je die luxe niet hebt, zijn er opties.

Wat kost een laadpaal voor thuis?

Laadpalen komen in allerlei vormen, maten en prijzen. De prijs van een eigen laadpaal varieert van tweehonderd tot enkele duizenden euro's. Het handigste is om een laadpaal te laten installeren. Een gespecialiseerde partij regelt dan het plaatsen en installeren voor je. Dan heb je voor zo'n € 1.700 een laadpaal op je oprit of in de garage staan, geïnstalleerd en al. 

Een laadpaal aanvragen

Het aanvragen van een laadpaal is zo gedaan. Neem contact met ons op, wij helpen je graag verder! Bijvoorbeeld of je de laadpaal wilt kopen of op laten nemen in je zakelijk- of privateleasecontract. Heb je een keuze gemaakt? Dan geven wij je wensen door aan een gespecialiseerde partij. Zij regelen het hele aanvraagtraject, van offerte tot installatie. Voor je het weet, staat je laadpaal voor de deur. En heb je je laadpaal laten opnemen in je leasecontract? Dan wordt het laadpunt gedurende de contracttermijn volledig afgeschreven. Wanneer je contract afloopt, laten de meeste leasemaatschappijen het laadpunt gewoon staan.

Advies op maat

Ben je enthousiast over elektrisch rijden, maar weet je nog niet precies welke laadoplossing het beste bij jou past? Of je wel voor die eigen laadpaal en dat laadabonnement moet gaan, of toch niet? Volg de stappen in de online keuzetool en ontvang persoonlijk advies en een kostenplaatje.

Jouw vraag betreft: