2003-audi-a8-tfsie (2).jfif

A8 60 TFSI e quattro

  • Kopen v.a.

    € 113.129,-

  • Private lease v.a.

    € 1.566,-*

  • Bijtelling

    22 %

De Audi A8 60 TFSI e quattro is een efficiënte limousine

De Audi A8 60 TFSI e quattro is een chique en luxueuze limousine met een innovatieve plug-in hybrideaandrijving. Dankzij de elektromotor rijdt hij lokaal emissievrij en voor langere trajecten is er de krachtige benzinemotor. Dankzij de vele info- en entertainmentfuncties kunnen bestuurder, voorpassagier en achterinzittenden hun digitale gewoontes in de auto voortzetten.

Een aandrijving met twee sterke kanten

Ons plug-in hybrideconcept in de Audi A8 60 TFSI e quattro biedt het beste uit twee werelden. Met de efficiënte elektromotor rijdt u lokaal emissievrij. Dankzij de elektrische actieradius van minstens 40 kilometer bij stadsgebruik zijn dagelijkse ritten veelal puur elektrisch af te leggen. De elektromotor en 3.0 V6 TFSI-motor leveren samen een systeemvermogen van 330 kW/449 pk, waarmee een acceleratie van 0 naar 100 km/h in 4,9 seconden mogelijk is. De elektronisch begrensde topsnelheid bedraagt 250 km/h en puur elektrisch rijdend is een snelheid van 135 km/h mogelijk. De aandrijflijn is bijzonder stil en ook de standaard luchtvering levert een belangrijke bijdrage aan het rijcomfort. Het officiële gemiddeld brandstofverbruik komt uit op 2,5–2,6 l/100 km, het gemiddeld stroomverbruik op 20,8–21,1 kWh/100 km en de gemiddelde CO₂-emissie op 57–60 g/km.

Plug-in hybrideaandrijving in cijfers

Systeemvermogen

330 kW

(449 pk)

Acceleratie

4,9 s

0 naar 100 km/h

Systeemkoppel

700 Nm

Vanaf 1.250 toeren

Efficiënt rijden en opladen

Slimme technieken ondersteunen u om met de Audi A8 60 TFSI e quattro zo efficiënt en zuinig mogelijk kilometers te verslinden. Zo analyseert de auto vooraf de af te leggen navigatieroute om op basis daarvan te bepalen welke onderdelen van de aandrijflijn wanneer een bijdrage moeten leveren. Dit met het oog op een zo groot mogelijke actieradius. De bestuurder kan ook zelf de werking van de techniek beïnvloeden. Daarvoor zijn er drie instellingen, bijvoorbeeld om stroom vast te houden om op een later moment in een milieuzone elektrisch te rijden. Opladen is kinderspel, zeker met het dichte netwerk aan laadpalen in Nederland en het snel toenemend aantal laadpunten elders in Europa. De A8 als plug-in hybride wordt standaard geleverd met de Shuttel-pas voor opladen en mobiliteitsoplossingen. Daarnaast is er de Audi e-tron Charging Service die toegang geeft tot meer dan 110.000 publieke laadpunten in Europa.

Een interieur als een exclusieve lounge

Als u plaatsneemt in de Audi A8 60 TFSI e quattro merkt u direct dat alles in deze limousine draait om verblijfscomfort en een aangename ambiance. Profiteer bijvoorbeeld van de standaard pre-conditionering, waarmee het interieur voor vertrek is te koelen of verwarmen. U kunt de klimaatregeling heel eenvoudig met de myAudi-app instellen of meteen bedienen. Met de optionele 4-zone climate control zijn temperatuur en luchtstromen voor de achterinzittenden afzonderlijk te regelen. Een stof- en geurwerend interieurluchtfilter en de mogelijkheid om de settings te personaliseren, zijn inbegrepen. Ga zitten op de optionele, uitvoerig aanpasbare comfortstoelen. De zijwangen van zitting en leuning zijn pneumatisch instelbaar en ook verwarming en ventilatie in de stoel zijn mogelijk.

Digitale technologieën

De Audi A8 60 TFSI e quattro heeft nuttige features aan boord die bijdragen aan het reisgenot en rijcomfort. Onderdeel van het standaard navigatie- en infotainmentsysteem ‘MMI navigatie plus met MMI touch response’ is de toegang tot de onlinetoepassingen van Audi connect. Ook standaard is het digitale instrumentarium, Audi virtual cockpit geheten. Voor de achterinzittenden is er naar wens Rear Seat Remote voor de bediening van klimaatregeling, stoelen en comfortfuncties. Een andere optie is het Rear Seat Entertainment met twee uitneembare tablets. Ideaal voor het streamen van bijvoorbeeld films, het bekijken van autoinstellingen en het achterin bedienen en volgen van het navigatiesysteem.

Intuïtieve bediening

De Audi A8 60 TFSI e quattro heeft standaard het beste infotainmentsysteem aan boord dat Audi te bieden heeft: ‘MMI navigatie plus met MMI touch response’. In de middenconsole zitten twee grote schermen. Vanaf het bovenste bedient u de infotainmentfuncties. Dat werkt gebruiksvriendelijk door aanraking van schermknoppen, die vervolgens een voel- en hoorbare klik nabootsen. De naadloze integratie van de webbased services van Audi connect biedt duidelijke meerwaarde, prominent zichtbaar in de vorm van de Google Earth™-navigatiekaarten. Ook de realtime verwerking van verkeersinformatie levert onomstotelijk voordeel op. De toepassingen van Audi connect Remote & Control zorgen voor een koppeling tussen de Audi A8 60 TFSI e quattro en uw smartphone. Met de myAudi-app heeft u toegang tot de auto, bijvoorbeeld om de autostatus te controleren, waaronder de actuele elektrische actieradius en het accupercentage.

Driedimensionale muziekbeleving

In de woonkamer zorgt Bang & Olufsen voor een topklasse geluidservaring en in uw auto is dat net zo. Met de Bang & Olufsen geluidsinstallatie met 3D-effect is de muziekbeleving fenomenaal. Er zijn twee varianten leverbaar, waaronder Advanced met 23 luidsprekers en een 1.920-watt versterker. Het 3D-effect is op elke zitplek goed te ervaren. Alsof u bij een liveoptreden bent.

Stijlvolle lijnen

De Audi A8 60 TFSI e quattro heeft een sportieve en elegante uitstraling. Er gaat een zeker gezag van uit. Aan de hand van subtiele herkenningspunten onderscheidt de plug-in hybride zich van de andere versies. Zo zijn er de opvallende lichtsignatuur in de voorbumper en de 19-inch gegoten lichtmetalen velgen in 5-arm-turbine-design. Het standaard chroomexterieurpakket versterkt zijn exclusieve karakter.

Assistentie op de achtergrond

Afhankelijk van de configuratie is een arsenaal aan sensoren aanwezig die de directe omgeving scannen. Alle informatie wordt door een centraal kunstmatig brein verwerkt, zodat een duidelijk beeld is op te stellen van de situatie rondom de auto. Vervolgens kan elk gekoppeld systeem deze data benutten. De Audi A8 60 TFSI e quattro beschikt standaard onder meer over ‘assistentiepakket Tour’, waarin rijhulpsystemen zijn verenigd die met name op langere trajecten meerwaarde bieden.

2002-audi-plugin-hybrid-03.jpg