2003-audi-a8-L-TFSI (4).jpg

A8 L 60 TFSI e quattro

 • Kopen v.a.

  € 117.755,-

 • Private lease v.a.

  € 1.566,-*

 • Zakelijke lease v.a.

  € 1.169,-

 • Bijtelling

  22 %

De Audi A8 L 60 TFSI e quattro is luxueus, comfortabel en innovatief

De Audi A8 L 60 TFSI e quattro is een 5,3 meter lange elegante limousine met een exclusief karakter. Hij is buitengewoon comfortabel, heeft een hoogstaande uitrusting en zit vol met digitale technieken. Bijzonder aan deze uitvoering is de innovatieve aandrijflijn met een efficiënte elektromotor en krachtige benzinemotor. Omdat het een plug-in hybride is, kan de accu met een kabel worden opgeladen, voor nog meer stille kilometers.

Een innovatieve en dynamische aandrijving

De Audi A8 L 60 TFSI e quattro is een plug-in hybride waarmee u volgens de WLTP-verbruiksnorm met volle accu de eerste 46 kilometer van uw reis volledig elektrisch kunt afleggen. Puur elektrisch rijdend is een topsnelheid van 135 km/h mogelijk. Voor de resterende kilometers tot aan de volgende laadsessie is er de 3.0 V6 TFSI-motor, die sportief voor de dag komt. Dankzij het systeemvermogen van 330 kW/449 pk is een acceleratie van 0 naar 100 km/h in 4,9 seconden mogelijk. Dat neemt niet weg dat de rijervaring vooral sereen is. De aandrijflijn is bijzonder stil en de standaard luchtvering levert een belangrijke bijdrage aan het rijcomfort. De innovatieve aandrijflijn is goed voor een officieel gemiddeld brandstofverbruik van 2,5–2,7 l/100 km, een gemiddeld stroomverbruik van 20,9–21,2 kWh/100 km en een gemiddelde CO₂-emissie van 57–61 g/km.

Plug-in hybrideaandrijving in cijfers

Systeemvermogen

330 kW

(449 pk)

Acceleratie

4,9 s

0 naar 100 km/h

Systeemkoppel

700 Nm

Vanaf 1.250 toeren

Efficiënt rijden, eenvoudig opladen

Slimme technieken helpen om met de Audi A8 L 60 TFSI e quattro zo gunstig mogelijk kilometers te verslinden. Zo analyseert de auto vooraf de af te leggen navigatieroute om op basis daarvan te bepalen welke onderdelen van de aandrijflijn wanneer een bijdrage moeten leveren. Dit met het oog op een zo groot mogelijke actieradius. De bestuurder kan ook zelf de werking van de techniek beïnvloeden. Daarvoor zijn er drie instellingen, bijvoorbeeld om stroom vast te houden om op een later moment in een milieuzone elektrisch te rijden. Opladen is kinderspel, zeker met het dichte netwerk aan laadpalen in Nederland en het snel toenemend aantal laadpunten elders in Europa. De A8 als plug-in hybride wordt standaard geleverd met de Shuttel-pas voor opladen en mobiliteitsoplossingen. Daarnaast is er de Audi e-tron Charging Service die toegang geeft tot meer dan 110.000 publieke laadpunten in Europa.

Het interieur is een kwestie van thuiskomen

Als u plaatsneemt in de Audi A8 L 60 TFSI e quattro merkt u direct dat alles in deze limousine draait om verblijfscomfort en een aangename ambiance. Het meubilair voor- en achterin is comfortabel en zorgt voor een goede lichaamsondersteuning. U bepaalt zelf welke stoelen er in uw auto komen. De comfortstoel doet zijn naam eer aan met onder meer pneumatisch instelbare zijwangen en naar wens in drie standen instelbare stoelventilatie en stoelmassage. De standaarduitrusting is van hoog niveau en omvat onder meer stoelverwarming voor- en achterin, een standkachel, bedieningspanelen die op zwart glas lijken en fraaie decoratielijsten.

Ontspannen reizen

Exclusief voorbehouden aan deze verlengde versie van de Audi A8 is de mogelijkheid om separate stoelen achterin te bestellen, inclusief een doorlopende en met leder beklede middenconsole. Voor ultiem comfort kunnen wij de afgebeelde relax-comfortstoel rechts achterin aanbevelen. Daarbij behoort een elektrisch uitschuifbare voetensteun inclusief verwarming en massagefunctie. De stoel zelf werkt elektrisch, zelfs de comforthoofdsteun. Stoelverwarming, -ventilatie en -massage zijn eveneens inbegrepen.

Laat het daglicht binnen

Het optionele glazen panoramadak komt ten goede aan alle inzittenden. Het extra daglicht is prettig om in te werken en ontspannen. Bij te felle zonneschijn schuiven elektrisch bedienbare lichtwerende zonweringen voor het glas. Het voorste glaspaneel is ook te openen, waarbij een geïntegreerde windgeleider het geluidsniveau laag houdt.

Digitale technologieën

De Audi A8 L 60 TFSI e quattro heeft nuttige features aan boord die bijdragen aan het reisgenot en rijcomfort. Onderdeel van het standaard navigatie- en infotainmentsysteem ‘MMI navigatie plus met MMI touch response’ is de toegang tot de onlinetoepassingen van Audi connect. Ook standaard is het digitale instrumentarium, Audi virtual cockpit geheten. Voor de achterinzittenden is er naar wens Rear Seat Remote voor de bediening van klimaatregeling, stoelen en comfortfuncties. Een andere optie is het Rear Seat Entertainment met twee uitneembare tablets. Ideaal voor het streamen van bijvoorbeeld films, het bekijken van autoinstellingen en het achterin bedienen en volgen van het navigatiesysteem.

Een virtuele klik

De Audi A8 L 60 TFSI e quattro heeft standaard het beste infotainmentsysteem aan boord dat Audi te bieden heeft: ‘MMI navigatie plus met MMI touch response’. In de middenconsole zitten twee grote schermen. Vanaf het bovenste bedient u de infotainmentfuncties. Dat werkt gebruiksvriendelijk door aanraking van schermknoppen, die vervolgens een voel- en hoorbare klik nabootsen. De naadloze integratie van de webbased services van Audi connect biedt duidelijke meerwaarde, prominent zichtbaar in de vorm van de Google Earth™-navigatiekaarten. Ook de realtime verwerking van verkeersinformatie levert onomstotelijk voordeel op. Daarnaast is er de myAudi-smartphoneapp waarmee u vanaf elke plek met een goede verbinding toegang heeft tot uw auto, bijvoorbeeld om de portieren te ontgrendelen of de actuele elektrische actieradius en het accupercentage te bekijken.

Muziek zoals in een concertzaal

In de woonkamer zorgt Bang & Olufsen voor een topklasse geluidservaring en in uw auto is dat net zo. Met de Bang & Olufsen geluidsinstallatie met 3D-effect is de muziekbeleving fenomenaal. Er zijn twee varianten leverbaar, waaronder Advanced met 23 luidsprekers en een 1.920-watt versterker. Het 3D-effect is op elke zitplek goed te ervaren. Alsof u bij een liveoptreden bent.

Een chique en moderne uitstraling

Met zijn lengte van 5,3 meter is de Audi A8 L 60 TFSI e quattro zonder meer een imposante auto. Het standaard chroomexterieurpakket voegt daar verfijning aan toe in de vorm van verchroomde details in de voor- en achterbumper en op de portierhendels. Subtiel herkenningspunt van deze plug-inuitvoering zijn de speciale dagrijverlichting en de 19-inch gegoten lichtmetalen velgen in 5-arm-turbine-design.

Veiliger en comfortabeler

Diverse assistentiesystemen ondersteunen de bestuurder van de Audi A8 L 60 TFSI e quattro. Dat kan gaan om op de centimeter parkeren of om stressvrij snelwegkilometers af te leggen – om maar twee uitersten te noemen. Afhankelijk van de configuratie is een arsenaal aan sensoren aanwezig die de directe omgeving scannen. Alle informatie wordt door een centraal kunstmatig brein verwerkt, zodat een duidelijk beeld is op te stellen van de situatie rondom de auto. Vervolgens kan elk gekoppeld systeem deze data benutten.

2003-audi-a8-L-TFSI (3).jpg