https://aqbvxmveen.cloudimg.io/crop/2880x1200/n/https://s3.eu-central-1.amazonaws.com/maasautogroep-nl/06/201909-audi-a5sport-gtron-01.jpg?v=1-0

Audi A5 Sportback g-tron

Elegant, sportief en op aardgas

Audi A5 Sportback g-tron

De Audi A5 Sportback g-tron is een beauty op wielen. Met zijn vlotte lijnen en schuin aflopende achterkant oogt hij dynamisch en anders dan de vele stationcars en sedans in het wagenpark. Bovendien rijdt hij op aardgas, zodat u goede prestaties kunt combineren met minder uitstoot.

Alleen de brandstof is anders

In het rijtje van fossiele brandstoffen geldt aardgas als schoner alternatief. Deze brandstof heet aan de pomp vaak CNG, de afkorting van Compressed Natural Gas. Aardgas tankt u op heel veel plaatsen in Nederland en de rest van Europa. U stopt dus bij een andere pomp, maar daar houdt de verandering in de dagelijkse praktijk meteen op, want voor de rest komt rijden in de Audi A5 Sportback met g-tron-motor overeen met de versies met andere motoren. Dat geldt ook voor het gebruiksgemak, want de CNG-tanks zijn ruimtebesparend onder de kofferbakvloer aangebracht.

Een adequaat alternatief

Van de fossiele brandstoffen springt aardgas er gunstig tussenuit wat betreft de CO₂-uitstoot (een voordeel dat nog groter is bij gebruik van groen gas) en de emissie van stikstofoxiden (ten opzichte van een vergelijkbare diesel). Bovendien produceert een aardgasauto naar verhouding weinig fijnstof. En als de CNG-voorraad op is? Dan schakelt uw auto automatisch over op benzine. Daar merkt u niets van, behalve het switchen van brandstofmeter in het instrumentarium.

Sportieve prestaties

De Audi A5 Sportback g-tron weet wat sportiviteit is. Met zijn 125 kW/170 pk en 270 Nm sterke 2.0 TFSI-motor versnelt u in 8,4 seconden van 0 naar 100 km/h. Die sprintwaarde geeft extra zekerheid tijdens inhalen en de motorinhoud, het vermogen en koppel zorgen voor rust op de snelweg.

Ware schoonheid zit ook van buiten

De Audi A5 Sportback g-tron oogt vlot en dynamisch. Met zijn slanke en elegante lijnen behoort hij tot de fraaiste auto’s van tegenwoordig. Een ontwerp dat staat als een huis, met kenmerkende details als de taillelijn die over de flank golft en de krachtig opbollende spatborden. De aflopende daklijn met grote achterklep is sportief en zorgt voor een goed toegankelijke kofferbak.

Helemaal volgens uw smaak

In de Audi A5 Sportback g-tron heeft u het voor het zeggen, nog voordat hij van de band is gerold. Kies uit mooie materialen en smaakvolle kleuren. De afwerking is altijd van zeer hoog niveau. Aan de hand van fabrieksopties en dealeraccessoires creëert u een volledig gepersonaliseerd interieur. Neem bijvoorbeeld sportstoelen, lederen bekleding, het allermodernste infotainment, een uitgebreide geluidsinstallatie en handige toepassingen om uw telefoon te koppelen en op te laden.

Behoud het overzicht

Het instrumentarium recht voor u en het middenscherm voor de MMI-toepassingen tonen u alle belangrijke informatie waarover u onderweg wilt beschikken. Waar nodig zijn de bronnen speciaal aangepast aan het rijden op aardgas. Zo zijn er aparte brandstofmeters voor CNG en benzine en toont het optionele Audi connect tankstations met CNG-pompen, inclusief de actuele prijzen.

Zien en gezien worden

Bestel uw Audi A5 Sportback g-tron met vooruitstrevende verlichting in de vorm van de optionele Audi Matrix ledkoplampen. U krijgt dan meteen dynamische knipperlichten vóór en achter. De Audi Matrix ledkoplampen helpen om beter te zien en gezien te worden. Een camerasysteem met ledlichtbronnen en nauwkeurige optische elementen voorkomt automatisch dat tegemoetkomend verkeer en voorliggers met fel licht worden beschenen. De gebieden ertussenin en ernaast blijven volledig verlicht. Bovendien overtuigen de Audi Matrix ledkoplampen door hun design. De markante verlichting is zowel overdag als in het donker goed te herkennen.

Precies de balans die u zoekt

Sportief en elegant. Dynamisch en praktisch. Het beste van een coupé, stationcar en sedan in een auto. Aangevuld met een schonere aandrijving waarmee u rijdt zoals u gewend bent. De Audi A5 Sportback g-tron biedt het allemaal.

Bediening en infotainment

https://aqbvxmveen.cloudimg.io/crop/660x366/n/https://s3.eu-central-1.amazonaws.com/maasautogroep-nl/07/201909-audi-a5sport-gtron-06.jpg?v=1-0

Altijd goed op de hoogte

Bij de optie MMI navigatie ‘plus’ is Audi connect inbegrepen, zodat u via de ingebouwde 4G-verbinding online bent voor optimale connectiviteit. Met deze datamodule is ook een intern wifi-netwerk op te starten, bijvoorbeeld voor de smartphone of tablet van uw passagiers. Daarnaast kunt u allerlei Audi connect-toepassingen gebruiken die navigeren, tanken en parkeren gemakkelijker maken. De navigatiekaarten verschijnen in 3D op het scherm, bij de tankstations ziet u de CNG-prijzen en aangesloten parkeergarages kunnen het aantal vrije plekken doorgeven.

https://aqbvxmveen.cloudimg.io/crop/660x366/n/https://s3.eu-central-1.amazonaws.com/maasautogroep-nl/04/201909-audi-a5sport-gtron-04.jpg?v=1-0

Wegleggen en telefoneren

Zodra uw compatibele smartphone in de optioneel leverbare Audi phone box ligt en via Bluetooth verbinding maakt met uw Audi A5 Sportback g-tron, is het toestel te gebruiken via MMI, de stuurknoppen en spraaksturing. Dankzij de koppeling met de auto-antenne gaan de ontvangst- en spraakkwaliteit erop vooruit. En als uw smartphone de Qi-standaard ondersteunt, laadt de Audi phone box onder het rijden draadloos de batterij op.

https://aqbvxmveen.cloudimg.io/crop/660x366/n/https://s3.eu-central-1.amazonaws.com/maasautogroep-nl/09/201909-audi-a5sport-gtron-05.jpg?v=1-0

Bang & Olufsen in uw auto

De optionele Bang & Olufsen geluidsinstallatie is subliem. Inbegrepen zijn een 755-watt versterker en twintig topklasse luidsprekers. Bovendien kan deze set een 3D-effect aan het geluid toevoegen, zodat uw Audi A5 Sportback g-tron daadwerkelijk een rijdende concertzaal wordt.

A5 Sportback g-tron (onderbroken)