A1 Sportback

Royaal, sportief, karaktervol: de nieuwe Audi A1 Sportback

Herdefinitie compacte auto’s

Met zijn karakteristieke, vlotte design pakt de tweede generatie van de A1 de lijnen op van de eerste Audi quattro. Het interieur is op de bestuurder gericht, de vormgeving heeft een eigen signatuur en de aankleding is te personaliseren. De A1 Sportback heeft dan ook het sportiefste interieur in zijn klasse. Bovendien is hij leverbaar met infotainment en elektronische assistentiesystemen uit veel duurdere auto’s en is ook de connectiviteit bijzonder goed voor elkaar.

Voor individualisten

Het design van de nieuwe A1 Sportback springt eruit en daar past het kleurenaanbod met tien tinten goed bij. Naar keuze staat de A1 Sportback met een dak in contrasterende kleur voor de deur. Ook de spiegelkappen, de linker en rechter onderrand van de voorbumper en de dorpels zijn in een afwijkende kleur uit te voeren.

Combineer naar wens: de uitvoeringen

De modulaire indeling met lines is een noviteit voor de A1 Sportback. Daarmee is de auto bijzonder flexibel samen te stellen. U bepaalt zelf welk exterieur u combineert met welk interieur. De exterieuraankleding verschilt per line. Kies uit de basisuitvoering, advanced en S line. Daarnaast kunt u voor een zwarte afwerking van de buitenkant gaan. Met de lines Interieur advanced, Interieur design selection en Interieur S line biedt Audi een extra mogelijkheid om kleuren en materialen te selecteren die bij uw smaak passen.

Markant en sportief

Het lijkt wel alsof de nieuwe Audi A1 Sportback aan krachttraining heeft gedaan. Een brede voorkant met Audi singleframe-grille, uitgebouwde spatborden in pure rallystijl en markante luchtsleuven vooraan de motorkap. Daarmee maakt u altijd een sportieve indruk op de weg.

Progressieve autoverlichting

De opvallende dagrijverlichting in de optionele full-led-koplampen doet denken aan dynamische vleugelvormen uit de zeilsport, de zogeheten hydrofoils. Voor de vormgeving van de dimlichtpanelen is dezelfde inspiratiebron gebruikt. De vleugelsegmenten op de hoeken versterken het breedte-effect. Een laag, ingespannen aanzicht zorgt in combinatie met de kleine vierkantjes bovenin de koplampen voor een sportieve uitstraling.

Goede connectiviteit en de sound van een concertzaal

De nieuwe Audi A1 Sportback is volledig ingesteld op het digitale tijdperk. Daarom zijn een volledig digitaal 10,25-inch instrumentenpaneel en een multifunctioneel stuurwiel altijd standaard. De optionele Audi virtual cockpit biedt nog meer mogelijkheden, bijvoorbeeld de projectie van de navigatiekaart tussen de tellers en grafische weergave van bepaalde assistentiesystemen. Liefhebbers van muziek en een goede akoestiek zullen blij zijn met DAB+, het Audi sound system en het Bang & Olufsen Premium Sound System.

MMI navigatie plus en Audi connect

MMI radio is standaard in de nieuwe Audi A1 Sportback. Dit infotainmentsysteem is met de stuurknoppen te bedienen en de instellingen zijn te volgen op het digitale instrumentenpaneel. Tegen meerprijs is er MMI navigatie plus met een 10,1-inch touchscreen dat dankzij de zwarte afwerking naadloos in het dashboardontwerp is opgenomen. Met MMI navigatie plus en Audi connect is hybride-navigatie mogelijk, wat inhoudt dat de routeinformatie uit de cloud komt en rekening houdt met het actuele verkeersaanbod. Andere highlights zijn de satellietweergave van het landschap en nieuwe 3D-weergave van gebouwen, waardoor het nog gemakkelijker is om in een onbekende stad de weg te vinden. Vier gratis kaartupdates per jaar, die automatisch worden gedownload en geïnstalleerd, zijn inbegrepen. Daarnaast zijn er nog de vele nuttige onlinetoepassingen van Audi connect.

Bang & Olufsen sound system

Het optionele Bang & Olufsen sound system bestaat uit elf luidsprekers met een vermogen van 560 watt. Voor een 3D-effect wordt de muziek tegen de voorruit gereflecteerd. Daardoor klinkt die net zoals in een concertzaal.

Sterk en efficiënt: de motoren

Of u nu in de stad rijdt of verder weg gaat voor een short break – de krachtige motoren voor de nieuwe Audi A1 Sportback dragen bij aan het rijplezier. U heeft keuze uit efficiënte benzinekrachtbronnen met minimaal 70 kW/95 pk en maximaal 147 kW/200 pk. Turbopower, directe inspuiting en een roetfilter zijn standaard.

Audi levert alle motoren in combinatie met een handbak of een S tronic automaat met dubbele koppeling en zeven versnellingen. Een uitzondering is de sterkste motor, die standaard met een 6-traps S tronic wordt gecombineerd.

Het onderstel: sportief en rotsvast

De asconstructie van de nieuwe Audi A1 Sportback zorgt voor een goede handling, een sportieve rijbeleving en een rotsvaste wegligging. Behalve de standaard wielophanging is ook een steviger sportonderstel leverbaar. Op elke motor afgestemde dynamische pakketten omvatten opties waarmee de A1 Sportback nog sportiever wordt. De remmen van de nieuwe A1 Sportback zijn nauwkeurig te doseren. Het rempedaal geeft een stevig gevoel en zorgt voor een snelle reactie. Met de optionele wegrijassistent rolt de auto op hellingen niet achteruit. Het wielenaanbod loopt van 15 tot en met 18 inch. Optioneel verlaat de nieuwe A1 Sportback de fabriek met het rijdynamisch systeem Audi drive select. Dat heeft vier instellingen om het autokarakter aan te passen: Auto, Dynamic, Efficiency en Individual.

Veiligheid voorop

De rijhulpsystemen voor de bestuurder komen uit het topsegment. Met deze elektronische technologie bewaart de Audi A1 Sportback een veilige afstand tot de voorligger, helpt hij om op de eigen rijstrook te blijven en maakt hij inparkeren eenvoudiger. De standaard lane assist komt van pas om boven de 65 km/h binnen de wegbelijning te blijven. Met adaptive cruise control is de ruimte tussen de eigen auto en de voorganger in te stellen. Audi pre sense front reageert op mogelijk gevaar van andere voertuigen, overstekende voetgangers en fietsers. Met de nieuwste versie van de parkeerassistent parkeert de A1 Sportback zichzelf ook vooruit in een vak, desnoods met een paar keer steken – volledig automatisch. Het systeem kan ook uitparkeren en de auto in een vak evenwijdig aan de weg zetten. Wie op het dashboard een mooie weergave van de assistentiesystemen wil zien, kan voor de optionele Audi virtual cockpit kiezen.

Meer ruimte en comfort

De nieuwe A1 Sportback is duidelijk ruimer geworden, wat comfortverhogend is voor bestuurder, voorpassagier en achterinzittenden. Ondanks de compacte buitenmaten en de sportieve daklijn genieten volwassenen achterin van veel hoofd- en beenruimte.

201908-audi-a1-sportback-13.jpg

Groeispurt

De kofferbakinhoud van de nieuwe Audi A1 Sportback is met 65 liter toegenomen, waardoor het volume nu 335 liter is en met neergeklapte achterbank zelfs 1.090 liter. In- en uitladen is een makkie dankzij de 67 centimeter lage onderrand van de bagageruimte.

201908-audi-a1-sportback-14.jpg

Audi ski- en bagagekoffers

Ideaal voor iedereen die niet kan kiezen wat er mee op reis moet: de ski- en bagagekoffers uit de collectie van Audi Originele Accessoires. Praktisch in het gebruik en een sportief-elegant design.

201908-audi-a1-sportback-15.jpg

Audi kinderzitjes

Met het juiste autostoeltje* reist uw kind zo veilig mogelijk met u mee. Er zijn drie categorieën, waarbij de leeftijd en het gewicht de bepalende factoren zijn: het Audi babyzitje, het Audi kinderzitje en de zitverhoger met rugleuning.

*Al onze stoeltjes voldoen aan veiligheidsnorm ECE-R 44/04.

De tweede generatie is er: de nieuwe Audi A1 Sportback

De A1 Sportback is maar liefst 56 millimeter langer geworden. Hij meet nu 4,03 meter. De breedte is met 1,74 meter vrijwel gelijk gebleven. De hoogte van deze nieuwste generatie bedraagt slechts 1,41 meter (2 centimeter meer inclusief antenne). De nieuwe Audi A1 Sportback biedt sportiviteit in combinatie met state of the art technologie.

A1 Sportback