Audi e-tron

Electric has gone Audi De start van een nieuwe toekomst: Audi e-tron. Of hij nou stil staat of rijdt, de volledig elektrische Audi e-tron is altijd spannend om te zien. Tal van accenten, waaronder de lichtgrijze singleframe grille, verwijzen stuk voor stuk naar de hoogvoltage-technologie die voor een bijzondere rijervaring zorgt. De Audi e-tron wordt geproduceerd in de CO2-neutrale Audi-fabriek in Brussel. De eerste leveringen in Europa staan voor begin 2019 gepland. De richtprijs voor de Audi e-tron in Nederland bedraagt € 84.100*. De grote en sportieve SUV heeft een actieradius van meer dan 400 km**

Audi e-tron

Techniek van morgen

De SUV wordt aangedreven door twee krachtige elektromotoren, die CO2-neutraal en vrijwel geruisloos zijn. De elektrische vierwielaandrijving, een nieuwe generatie quattro, zorgt voor optimale tractie en dynamiek. Het quattro-systeem zorgt continu voor de optimale, variabele verdeling van aandrijfkracht over de twee aangedreven assen.

De Audi e-tron wordt geproduceerd in de CO2-neutrale Audi-fabriek in Brussel. De eerste leveringen in Europa staan voor begin 2019 gepland. De vanafprijs van de Audi e-tron in Nederland bedraagt € 84.100**, hij is bij Maas Autogroep te bestellen vanaf 10 januari 2019.

 

Design

Een highlight in het design is het gebruik van virtuele buitenspiegels (optie). Dit is een primeur voor serieproductiemodellen. Deze buitenspiegels verminderen de luchtweerstand en ze tillen digitalisering naar een compleet nieuw niveau.

Interieur zonder overbodige knoppen

De Audi e-tron is volledig connected: van navigatie met de e-tron routeplanner, die geschikte laadpunten op de route weergeeft, via automatische facturatie bij het laadstation tot en met het op afstand bedienen van de auto via de smartphone

Audi Virtual Cockpit

Standaard op de Audi e-tron is de Audi virtual cockpit, die via het multifunctionele stuurwiel kan worden bediend. Zijn display heeft een hoge resolutie van 1.920 bij 720 pixels (full HD) en nieuwe graphics die zijn voorbehouden aan de e-tron. Als aanvulling op de Audi virtual cockpit is er een optioneel head-up display. Die projecteert belangrijke informatie ‘in’ de voorruit, zodat de bestuurder zijn blik niet van de weg hoeft te halen

.

 

bekijk de samenvatting van onze exclusieve preview van de audi e-tron.

 

 

*
Alle prijzen vermeld op deze pagina zijn op basis van de prijzen die geldig zijn per 10 januari 2019, tenzij anders vermeld (fiscale waarde), inclusief BTW, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten. De Audi e-tron is in Nederland te bestellen vanaf 10 januari 2019 (wijzigingen voorbehouden).
**
De waarde met betrekking tot de actieradius is voorlopig. Een EG-typegoedkeuring en conformiteitscertificaat met officiële waarde zijn nog niet beschikbaar. Afwijkingen tussen de genoemde en officiële waarde zijn mogelijk. De voorlopige actieradius kan voorts worden beïnvloed door factoren zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.