Voorbereid op de Hollandse zomer

U wilt het meeste uit uw auto halen - ook als de temperaturen stijgen. Daarom adviseren we om vanaf april te rijden op zomerbanden. Dit verbetert de grip op de weg, uw veiligheid en het rijcomfort.

Korting op zomerbanden

De wettelijk vereiste profieldiepte is 1.6 millimeter, maar wij adviseren u om uw zomerbanden al bij 2 millimeter te laten vervangen. Op dit punt vermindert uw grip en rijcomfort namelijk al aanzienlijk. Tijdelijk profiteert u van aantrekkelijk voordeel wanneer u nieuwe zomerbanden aanschaft bij ons: Op elke 2e band ontvangt u namelijk 50% korting! Wilt u uw zomerbanden vervangen? Vraag dan vrijblijvend een offerte bij ons aan.

Veelgestelde vragen

In de zomer krijgt u te maken met andere weersomstandigheden dan in de winter. Met sneeuw en gladheid hoeft u geen rekening meer te houden, maar met regen des te meer. Daar zijn zomerbanden op voorbereid. De ondiepe radiale groeven voeren het water makkelijker af dan het diepe reliëf in winterbanden. Maar ook op droge dagen komen zomerbanden van pas. De harde rubbersamenstelling zorgt voor veel grip, meer stuurcontrole en een vermindering van het brandstofgebruik.

Het reliëf en de samenstelling van de twee soorten banden verschilt. Als u in de zomer met winterbanden rijdt, is uw remweg een stuk langer. Zomerbanden verkorten deze afstand en zorgen voor meer grip, stuurcontrole en brandstofvermindering.

Als de temperaturen boven de 7 graden komen, is het verstandig uw winterbanden om te wisselen voor zomerbanden. Daarom adviseren wij om tussen oktober en maart op winterbanden te rijden.

De wettelijk vereiste profieldiepte is 1.6 millimeter, maar wij adviseren u om uw zomerbanden al bij 2 millimeter te laten vervangen. Op dit punt vermindert uw grip en rijcomfort namelijk al aanzienlijk.