Het is weer tijd voor winterbanden

Een nieuw seizoen betekent nieuwe banden. Het natte en koude seizoen is in aantocht en daarom wordt het tijd om uw bandenwissel in te plannen.

Korting op winterbanden

De wettelijk vereiste profieldiepte van winterbanden is 1.6 millimeter, maar wij adviseren u om uw winterbanden al bij 4 millimeter te laten vervangen. Op dit punt vermindert uw grip en rijcomfort namelijk al aanzienlijk. Tijdelijk profiteert u van aantrekkelijk voordeel wanneer u nieuwe winterbanden aanschaft bij ons: Op elke 2e band ontvangt u namelijk 50% korting! Wilt u uw winterbanden vervangen? Vraag dan vrijblijvend een offerte bij ons aan.

Veelgestelde vragen

Winterbanden zorgen voor veel meer grip als het koud en glad is. Dat merkt u bijvoorbeeld bij het remmen. Rijdt u met een snelheid van 50 kilometer per uur op een door sneeuw bedekte weg, dan is de remweg met winterbanden half zo kort als met zomerbanden. Maar ook bij temperaturen onder de 7 graden Celsius presteren winterbanden beter. Zeker wanneer u meer dan 10.000 kilometer per jaar rijdt, zijn winterbanden een aanrader. Rijdt u minder kilometers per jaar, dan zijn All Season-banden ook een optie.

In Nederland zijn winterbanden nog niet verplicht. In Duitsland en wintersportlanden als Oostenrijk en Frankrijk wel. In de praktijk kan dit er voor zorgen dat u bij een aanrijding aansprakelijk wordt gesteld wanneer u niet op de juiste banden rijdt. Bekijk de website van de ANWB voor meer informatie over in welke landen winterbanden verplicht zijn.

Als de temperaturen onder de 7 graden komen, is het verstandig je zomerbanden om te wisselen voor winterbanden. Daarom adviseren we om van april tot september op zomerbanden te rijden.

De wettelijk vereiste profieldiepte is 1.6 millimeter, maar wij adviseren u om uw winterbanden al bij 4 millimeter te laten vervangen. Op dit punt vermindert uw grip en rijcomfort namelijk al aanzienlijk.

Sneeuwkettingen zijn verplicht op bepaalde bergwegen in het buitenland. Dit wordt aangeduid door een verkeersbord. Neem daarom altijd sneeuwkettingen mee wanneer u op wintersport gaat.